25 Ιουλίου 2024

Εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι για τα κέρδη του Σκλαβενίτη

Και ενώ κάθε φορά λέμε πως «τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε δει όλα», έρχεται η επόμενη ενημέρωση των εργαζόμενων σε κατάστημα του ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ να το ανατρέψει. Η εργοδοτική ασυδοσία, η συνεχόμενη και η, ανεξαρτήτως χρωματισμού, κυβερνητική κάλυψη και οι αχυράνθρωποι του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου διαμορφώνουν το απύθμενο κενό που χωρίζει όλους αυτούς από τους εργαζόμενους μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες της επιχείρησης.

Λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου ότι “ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ” και η επιχείρηση αποδέχθηκε να δίνεται άδεια μίας μέρας μετ’ αποδοχών στους εργαζόμενους που θα εμβολιάζονταν για τον covid 19, έρχεται η πραγματικότητα να μας θυμίσει ποιος είναι τι. Έτσι μάθαμε πως σε κατάστημα της εταιρείας ο προϊστάμενος του τμήματος των ψυγείων δεν έδωσε αυτήν την άδεια σε εργαζόμενους που την δικαιούνταν με την δικαιολογία ότι «δεν βγαίνει το πρόγραμμα». Τι και αν ο συγκεκριμένος προϊστάμενος είναι και αντιπρόσωπος(;) του επιχειρησιακού σωματείου στο κατάστημα αυτό.

Σε παρέμβαση που πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με φορείς της περιοχής στο υπερμάρκετ της Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ την Μ.Πέμπτη, ένα κατάστημα που αποτελεί πραγματικό κοφτήριο και λεφτοκάνουλα για την επιχείρηση, γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων εικόνων και γεγονότων. Ενώ οι συνάδελφοι μας ενημέρωναν ότι και πάλι είχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα στο κατάστημα και ότι τους καλούσαν να δουλέψουν το ρεπό τους προκειμένου να βγει η δουλειά, στο κατάστημα γινόταν «λαϊκό προσκύνημα». Με ευθύνη της εργοδοσίας, οι πελάτες είχαν περικυκλώσει προσωπικό ράφια και πάγκους δημιουργώντας ασφυκτική και επικίνδυνη υγειονομικά ατμόσφαιρα με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να ελιχθούν ανάμεσά τους. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν γινόταν ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ κατά την είσοδο των πελατών και οι κάρτες έμεναν αδιάθετες στις εισόδους του καταστήματος, παρεμβήκαμε στον διευθυντή του καταστήματος. Χωρίς κανένα ενδοιασμό μας είπε ότι …” είμαι απόλυτα καλυμμένος. Έχω μόνο όσες κάρτες προβλέπονται και φταίνε οι συναδέλφισσες που είναι στην υποδοχή και δεν τις δίνουν”!Το γεγονός όμως ότι οι συναδέλφισσες αυτές ήταν κυκλωμένες από δέκα και πλέον άτομα κάνοντας δεκάδες άλλες δουλειές (αμπαλάζ, επιστροφές, κενά, έκδοση πιστωτικών, φύλαξη κτλ) το προσπέρασε ως ασήμαντο (βλ. φώτο). Όταν η άποψη και το συμφέρον της εργοδοσίας δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα τότε… κακά μαντάτα για την πραγματικότητα!

Συναδέλφισσες, -φοι οι μεγαλοεργοδότες πριν ακόμη ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, μας δείχνουν απροκάλυπτα τι πρόκειται να επικρατήσει στους χώρους εργασίας. Ορέγονται τους εργαζόμενους μόνους, χωρίς δικαιώματα και τα σωματεία τους ελεγχόμενα από εργοδοσία και κράτος. Ας μην τους κάνουμε αυτήν την χάρη. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια  διεκδικώντας δουλειά και ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6 ΜΑΪΟΥ 10 πμ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ