25 Ιουλίου 2024

Αναδιπλώνεται τώρα η εργοδοσία των Regina Stores, μετά τις παρεμβάσεις του Σωματείου

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,  εργαζόμενοι στα καταστήματα REGINΑ STORES

Μετά την καταγγελία και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων το προηγούμενο διάστημα παρά τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας ότι “δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω για όσα αναφέρει η ανακοίνωση και ότι  είναι ψευδή και συκοφαντικά” προχώρησε σε μια σειρά αναδιπλώσεις.

Ανακοίνωσε στους συναδέλφους ότι “εκ παραδρομής” ενημερώθηκαν για μειώσεις στους μισθούς τους! Οι καθυστερήσεις της μισθοδοσίας ελαχιστοποιήθηκαν  και μετατράπηκαν σε εφάπαξ καταβολή αντί για έναντι που δινόταν 2 φορές το μήνα μέχρι τώρα!  Ενώ έγιναν και ορισμένες προσλήψεις  σε κάποια καταστήματα .

Είναι ξεκάθαρο ότι τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει αν συνάδελφοι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχαν απευθυνθεί στο σωματείο και από κοινού δεν διεκδικούσαμε να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.  Αν απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας δεν είχαμε προτάξει τα δίκαια αιτήματα μας.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα αποδεχτούμε τις μειώσεις στους μισθούς μας, την πληρωμή με κουπόνια, τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών μας.  Απαιτούμε  να σταματήσει τώρα  η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας! Δεν θα περάσει η χυδαία προσπάθεια της εργοδοσίας να μας διχάσει και να μας διαχωρίσει σε “υπεύθυνους – συνυπεύθυνους – βοηθούς”! προκειμένου να παρουσιαστεί η αντίθεση όλων μας στα μέτρα που παίρνει για να εξασφαλίσει τα κέρδη της ως “μεμονωμένο” και “ατομικό” πρόβλημα. 

Ο μόνος δρόμος για να σταματήσει η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα  είναι η οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση μας. Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να βάλλουμε εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, να διεκδικήσουμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια που μας στερούν για τα κέρδη τους.

Διεκδικούμε

  • Καμία μείωση μισθού σε κανέναν συνάδελφο
  • Να ενσωματωθούν στις συμφωνημένες αποδοχές οι “πρόσθετες αμοιβές” που καταβάλλονται σταθερά σε όλους μας τα τελευταία χρόνια.
  • Καμία καθυστέρηση στη μισθοδοσία. Εφάπαξ καταβολή των δεδουλευμένων κάθε τέλος του μήνα σε όλους ανεξαιρέτως.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων σε κάθε κατάστημα. Κανένα κατάστημα χωρίς αποθηκάριο.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας με ευθύνη της εργοδοσίας. Ειδικά μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού ώστε να μην καταπονείται από τα βάρη, την ορθοστασία και την εντατικοποίηση.
  • Να δοθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι υπολειπόμενες άδειες του έτους σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι συνεχείς μετακινήσεις συναδέλφων από κατάστημα σε κατάστημα προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά θέσεις οι οποίες παραμένουν μόνιμα ακάλυπτες με ευθύνη της εργοδοσίας.

Στον αγώνα για τη ζωή μας δυνατό σωματείο η απάντηση μας!