25 Ιουλίου 2024

Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Σάββατο 13/11 στις 10:30 στο Σύνταγμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο 13 Νοέμβρη στις 10:30 π.μ.

 Στηρίζουμε τον  πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  για την υπεράσπιση του δικαιώματος τους στη δουλειά, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, απαξιώνει και ξεπουλά τον κοινωνικό πλούτο.

 Είναι αγώνας κόντρα στις πολιτικές που συνειδητά απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας στους ιδιώτες, που θέλουν να βάλουν στο χέρι στις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της αυξάνοντας έτσι τα κέρδη τους.

 Είναι αγώνας που μας αφορά όλους, όλο  το λαό, κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, όσους δίνουν τη μάχη για ΣΣΕ, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα. Η νίκη των εργαζομένων της COSCO, της E-FOOD και αλλού δείχνουν πως ο δρόμος της πάλης μαζί με την ισχυρή έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης μας είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει σε απόσπαση κατακτήσεων, απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Είναι ο μόνος δρόμος για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Έχουν ορισθεί προσυγκεντρώσεις υποδοχής  για την κινητοποίηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 13 Νοέμβρη, για τις 10.30π.μ. Προσυγκέντρωση του σωματείου μας Πλ. Κλαυθμώνος 10.30π.μ.