15 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση των σωματείων για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου σε εταιρία του ομίλου της MM Publications

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση πραγματοποίησαν εχθές το πρωί (01/04/2022) αντιπροσωπείες των σωματείων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις αποθήκες της Argus Logistics, εταιρία του ομίλου της MMPublications, απαιτώντας να επιστρέψει στη δουλειά ο συνάδελφος, που είναι μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και ενημερώθηκε την προηγούμενη ημέρα ότι απολύεται.

Ο προσχηματικός χαρακτήρας των ισχυρισμών της εργοδοσίας για μη αποδοτικότητα, επιβεβαιώθηκε απόλυτα κατά τη διάρκεια της παρέμβασης των σωματείων και τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν.

Αφού ανέφεραν ότι δεν μπορούν να δεχθούν τον συνάδελφο στη βάρδια γιατί έχει απολυθεί, χωρίς όμως να του έχει κοινοποιηθεί κανένα έγγραφο έως εκείνη τη στιγμή, ύστερα από την παρέμβαση των συνδικάτων ο συνάδελφος μπήκε για δουλειά.

Στη συνέχεια και για αρκετή ώρα, άφησαν όλους τους συναδέλφους χωρίς αντικείμενο εργασίας, βγάζοντας τους έξω από τις αποθήκες, απόφαση την  οποία βάφτισαν «διάλειμμα» και «επιλογή των συναδέλφων»! Μετά από παρέμβαση των σωματείων και αντίδραση των ίδιων των συναδέλφων, η προσπάθεια της εργοδοσίας να εμφανίσει ότι τα σωματεία εμποδίζουν τους συναδέλφους να εργαστούν έπεσε στο κενό.

Τέλος, και μετά από παλινωδίες, η εργοδοσία προχώρησε σε λοκάουτ, κλείνοντας την αποθήκη και διώχνοντας όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αφήσουν μέσα σε αυτή την τα ρούχα και πράγματα τους!  Ήταν μάλιστα τέτοια η αγωνία της εργοδοσίας να μην έρθουν σε επαφή οι συνάδελφοι με τα σωματεία, αφού τους άφησαν να περιμένουν πάνω από 20 λεπτά μέχρι να αποφασίσουν τι θα τους κάνουν και αν θα τους περιφέρουν στο Κορωπί. Οι σκηνές αυτές θα ήταν για γέλια,  αν  δεν αφορούσαν τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους.

Αποκαλύπτεται με τον πιο οφθαλμοφανή τρόπο πλέον, σε κάθε εργαζόμενο, κάθε εταιρίας του Ομίλου, το άγχος της διοίκησης να ξεμπερδεύει από ενοχλητικές φωνές που αποκαλύπτουν τις επιδιώξεις της.  Είναι εντυπωσιακό πως την ώρα που η ένταση της δουλειάς ανεβαίνει, για να «βγουν οι παραγγελίες» στο Κατάρ, τα Εμιράτα και τις χώρες που η εταιρία εξάγει βιβλία, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει την αποθήκη για ξεμπερδέψει με τα σωματεία και τις διεκδικήσεις τους! Αυτό επιβεβαιώνει ότι η οργανωμένη δράση είναι αυτό που φοβάται η ΜΜ και οι υπόλοιποι εργοδότες! Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Όμιλο να σηκώσουν ανάστημα, ενωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία τους δώσουν απάντηση σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου να συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία την
Τετάρτη 6 Απρίλη και την συγκέντρωση των σωματείων, στις 11:00 στο Σύνταγμα

Τα Δ.Σ. των Σωματείων
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Κατεβάστε την ανακοίνωση: