15 Ιουνίου 2024

Κάλεσμα σε σύσκεψη εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου

Συνάδελφοι,

Η Επιτροπή εργαζομένων στο χώρο του βιβλίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, σας καλεί στη σύσκεψη που οργανώνει στο βιβλιοπωλείο – καφέ της «Σύγχρονης Εποχής», την Τετάρτη 02/11/22 στις 18:30.

Σας καλούμε να συζητήσουμε μπροστά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη,  με βάση τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω ακρίβειας, χαμηλών μισθών και συνθηκών στο χώρο δουλειάς, την ανάγκη αγωνιστικής  διεκδίκησης  συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας και μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας.

Οι εργοδοσίες στον κλάδο, αυγαταίνουν από κέρδη από την δική μας εξοντωτική δουλειά, τις ατέλειωτες και πολλές φορές απλήρωτες υπερωρίες. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Σχολικής που πέρασε:

  1. Εργαζόμενοι σε μεγάλες αποθήκες του χώρου, όπως ο Τσιγαρίδας, με λειτουργία σχεδόν 24ωρη, να δούλευαν με εξοντωτικά ωράρια, σε χώρους με φώτα ημέρας, χάνοντας την αίσθηση της ώρας που μπήκαν και της ώρας που έφευγαν, της μέρας και της νύχτας!
  2. Σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία του κέντρου (και όχι μόνο), οι απλήρωτες υπερωρίες, είναι πλέον γεγονός, πόσο μάλλον κατά την διάρκεια της σχολικής, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο μαγαζί, και στο «όλοι» να βοηθήσουμε.
  3. Στις αποθήκες μεγάλων εκδοτικών, ο μισθός, ήταν προκαθορισμένος και συμφωνημένος από πριν, όση δουλειά και να έβγαζες, όσες ώρες και να καθόσουν, αλλά τελικά αν τα έβαζες κάτω ήταν πολύ λιγότερα ακόμα και από τα νόμιμα.
  4. Παράλληλα με την σχολική, ήρθε και η έκθεση βιβλίου, που ακόμα κάποιοι περιμένουν να πληρωθούν, τα ατελείωτα Σαββατοκύριακα, και τις ώρες που δούλεψαν.

Οι μισθοί μας εξανεμίζονται στα μισά του μήνα και πλέον με την ακρίβεια να καλπάζει αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες. Δεν μπορεί να μείνουμε αμέτοχοι, δεν αρκεί μόνο το σιχτίρισμα και η αγανάκτηση. Μέσα  από τα κλαδικά μας  σωματεία μας  μπορούμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας , να περάσουμε στην αντεπίθεση  και να διεκδικήσουμε με βάση τις δικές ανάγκες.

                                                                                                                        Τηλ επικοινωνίας: 6948330003
email: epitropivivlio@gmail.com
https://sea1891.gr/epitropi-vivlio