15 Ιουνίου 2024

Επιτροπή Εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου: Την Πέμπτη 16/3 απεργούμε! Το έγκλημα στο τρένο δε θα ξεχαστεί!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΩΝΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες κάνοντας τα δάκρυα οργή. Τους χιλιάδες λαού που κατέκλεισαν τους δρόμους στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μάρτη! Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από τους εκδοτικούς και τα βιβλιοπωλεία που κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, όλους εκείνους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να απεργήσουν, κόντρα σε λυτούς και δεμένους. Το συγκλονιστικό απεργιακό ποτάμι σε όλη την Ελλάδα έστειλε το μήνυμα: Το έγκλημα στο τρένο δε θα ξεχαστεί.

Σας καλούμε όλους να συνεχίζουμε τον αγώνα πιο δυναμικά, συλλογικά και οργανωμένα, μέχρι να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι: κυβερνήσεις, επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους. Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.  Αυτές είναι διαχρονικές και βρίσκονται στην πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν φταίει λοιπόν η κακιά η (χ)ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των επενδυτών, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή.

Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται, έχουν πραγματική αξία.

Κανένας μας δεν πρέπει να περιμένει το επόμενο κακό που έρχεται, δουλεύοντας σε κτίρια που μας κάνουν να τρέμουμε στη σκέψη κάποιου σεισμού. Που δεν έχουν εξόδους διαφυγής, που δεν παίρνονται μέτρα ασφαλείας. Σε αποθήκες που συχνά δεν έχουν την στοιχειώδη υγιεινή. Κανένας μας δεν μπορεί να στηρίζεται στα λόγια της μεγαλοεργοδοσίας, που πορεύεται με μόνο κριτήριο τα κέρδη και γι’ αυτό τσακίζει καθημερινά την υγεία και την ασφάλειά μας, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, το να απειλείται η σωματική και ψυχική μας υγεία από τους ξέφρενους ρυθμούς και τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας. Κανένας δεν πρέπει να περιμένει το επόμενο κακό στα απροστάτευτα ΜΜΜ που χρησιμοποιούμε καθημερινά, στα «ανοχύρωτα» σχολεία των παιδιών μας…

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα. Να παλέψουμε για μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, να παλέψουμε για την προστασία της ζωής μας. Κόντρα στα «θα λογαριαστούμε μετά» και στους επίδοξους κυβερνητικούς σωτήρες. Σε καλούμε να δώσεις τη μάχη της απεργίας, να δυναμώσεις τον αγώνα μέσα από τα σωματεία μας. Να δεις την αλήθεια κατάματα. Η κατάσταση της ζωής μας μπορεί να αλλάξει, με την πάλη μας και τη συλλογική μας οργάνωση.«Τους το χρωστάμε».

-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

epitropivivlio@gmail.com | Κιν: 6948330003