25 Ιουλίου 2024

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της EMFI (πρώην ΕΒΓΑ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο  συναδέλφων μας που πήγαν για το μεροκάματο και δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους. Πρόκειται για τον εργαζόμενο που έχασε την ζωή του σε κατάστημα της επιχείρησης Σκλαβενίτη στην Χαλκίδα και για τον εργαζόμενο που βρέθηκε νεκρός στο μηχανοστάσιο του εργοστασίου ΕMFI (πρώην ΕΒΓΑ).

Δυο ακόμα  συνάδελφοι μας προστέθηκαν  στην μακρά λίστα των εργαζομένων που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα  στις εργασιακές γαλέρες όπου η εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια και η απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας είναι ο κανόνας. 

Είμαστε οργισμένοι με την εργοδοτική ασυδοσία που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει τις ζωές. Οργισμένοι με  κράτος και κυβερνήσεις που για εμάς, τις ανάγκες και τις ζωές μας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή αλλά είναι απίκο στα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνας μας για συνθήκες εργασίας που δεν θα μας σκοτώνουν. Για να πάρουν όλοι τους εργοδοσία, κράτος και κυβερνήσεις την απάντηση που τους πρέπει. Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν τις θυσιάζουμε για τα κέρδη της εργοδοσίας.

Το σωματείο μας εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών την Τρίτη 18 Απρίλη. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της EMFI που απεργούν για να μην θρηνήσουν άλλο συνάδελφο τους.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους τώρα να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, για ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας, για ωράρια και προγράμματα εργασίας που δεν μας εξοντώνουν, για να μην αργοπεθαίνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς, για να πάρουμε ανάσα διεκδικώντας την ζωή που μας αξίζει.

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ