15 Ιουνίου 2024

Να πάρει τώρα θέση η εργοδοσία και το Υπουργείο Εργασίας | Τέρμα πια στην κοροϊδία

Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι των REGINA STORES Α.Ε. ή MY HOME SMILES
ή όπως θέλουν  να ονομάζονται, διεκδικούμε  και απαιτούμε τα δικαιώματά μας
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι και καταναλωτές

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις συναδέλφων μας,  με πρόσχημα τη μείωση τζίρου και την ίδια στιγμή ανοίγει νέα καταστήματα με άλλη επωνυμία !!!

Όσοι εργαζόμαστε έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινούς εκβιασμούς, απάνθρωπα ωράρια, καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, με τους περισσότερους  από εμάς  να δουλεύουμε ως “δανεικοί” στα καταστήματα με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη μόνιμη ανασφάλεια.  Τελευταίο περιστατικό, η εργοδοσία είχε το θράσος να μας ενημερώσει ότι  «καμία άδεια δεν θα δοθεί έως 10/01/2024».

Αρκετοί από εμάς που απολυθήκαμε δεν έχουμε λάβει ακόμη ούτε μισό ευρώ ακόμη και από τα δεδουλευμένα. Οι αποζημιώσεις μας μετά από χρονοβόρες διαδικασίες μέσω της επιθεώρησης εργασίας συμφωνήθηκε  να δίνονται σε 6 δόσεις οι οποίες δεν τηρούνται ποτέ.Όσοι έχουμε απολυθεί, δεν μπορούμε να μπούμε στο ταμείο ανεργίας γιατί δεν φαίνονται τα ένσημα μας, με τον ΕΦΚΑ να μας ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ενταχθεί στις λίστες των μεγαλοοφειλετών.

Καλούμε την εργοδοσία και το κράτος, το αρμόδιο υπουργείο εργασίας να πάρουν θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν και τις φήμες περί πτώχευσης της εταιρείας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η εταιρεία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν  δώσει οι  κυβερνήσεις της  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα πατάει στα δώρα του Άδωνι Γεωργιάδη , του υπουργού της εργοδοσίας με το νέο νόμο – έκτρωμα, που ήρθε να σαρώσει οτιδήποτε έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα

Την ώρα που η ακρίβεια εξανεμίζει το μισθό πριν τα μέσα του μήνα, εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε πέραν των άλλων  καθυστέρηση στους μισθούς, στις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα, κόψιμο αδειών, δανεικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, εντατικοποίηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί  με το σωματείο μας, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχουμε παρέμβει επανειλημμένα τόσο στην εργοδοσία όσο και στην επιθεώρηση εργασίας για όλα αυτά τα προβλήματα. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εξέδωσε δελτίο τύπου στις 3/8/2023 απαιτώντας να παρέμβει το υπουργείο εργασίας και να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το εργοδοτικό παιχνίδι στις πλάτες μας.

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·         Να καταβληθούν ΑΜΕΣΑ τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις στους απολυμένους συναδέλφους . Φτάνει πια με το κρυφτό και την κοροϊδία!

·         Να λυθεί εδώ και τώρα με ευθύνη της εργοδοσίας το πρόβλημα με τις ασφαλιστικές εισφορές και τα ένσημα μας ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας που δικαιούμαστε.

·         Καμία καθυστέρηση στη μισθοδοσία. Πλήρης καταβολή των δεδουλευμένων κάθε μήνα όπως και των ασφαλιστικών εισφορών.

·         Να υπογράφουν συμβάσεις με πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της προϋπηρεσίας τους και ΟΧΙ δανεισμός.

·         Να δίνονται οι άδειες όταν αιτείται ο εργαζόμενος και όχι όποτε εξυπηρετεί την εταιρεία.

Καμία ανοχή στην απληρωσιά και την κοροϊδία, οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία! Είναι χρέος μας και ανάγκη να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί κανένας νόμος που κάνει τις ζωές μας κόλαση, που ανοίγει το δρόμο στην εκάστοτε  εργοδοσία για εντατικοποίηση, την εκμετάλλευση μας  σαν φθηνούς ευέλικτους και αφοπλισμένους εργαζόμενους.

ΩΣ ΕΔΩ!
Η οργάνωση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας τα μόνα μας όπλα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ REGINA STORES Α.Ε. & MY HOME SMILES

Κατεβάστε την ανακοίνωση:
Please specify the URL of your file