25 Μαΐου 2024

Όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων στην Ελευσίνα Τετάρτη 25 Οκτώβρη, 7:30μ.μ Πλατεία Ευμολπίδων (απέναντι από Goody’s)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση με τη συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  που δεν διαψεύδονται, μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας, τώρα η κυβέρνηση παραχωρεί  και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου αναμένεται οι Αμερικανοί να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ α. Μάλιστα δε σταματούν εκεί αλλά αναμένεται να ζητήσουν και άλλες εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό. 

Πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση που από την μια μεριά θέλει να καταστήσει συνένοχο τον ελληνικό λαό στο μακελειό του παλαιστινιακού λαού και από την άλλη μετατρέπει και την Ελευσίνα πιθανό στόχο αντιποίνων με όλους τους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει. 

Δεν αποδεχόμαστε τη μετατροπή της χώρας μας από άκρη σε άκρη σε ένα απέραντο ορμητήριο των μακελάρηδων που δε διστάζουν να προχωρήσουν σε φρικτές σφαγές για να ελεγχθούν οι μπίζνες και τα κέρδη των πετρελαιάδων και άλλων μεγάλων συμφερόντων που κρίνονται στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στην Ελευσίνα την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 19.30 στην πλατεία Ευμολπιδών και απαιτούμε:

• Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

• Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

• Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Στεκόμαστε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!