15 Ιουνίου 2024

-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
www.sea1891.gr                                                                                                             www.siya.gr

Συνάδελφε,

Η Επιτροπή Εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου, οι συνάδελφοι σου σε εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, αποθήκες ,απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε εσένα, που δε θες να βλέπεις τη ζωή σου να κυλάει μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, με το άγχος πως θα τα βγάλεις πέρα και δε βλέπεις κάποια διέξοδο σε αυτή τη κατάσταση, να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου.

Να συμμετέχεις ενεργά με την εγγραφή σου, την ψήφο σου και τη συμμετοχή σου στο κλαδικό μας σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μπροστά και στις εκλογές του που θα διεξαχθούν
12 – 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Όπως κάθε συνάδελφος στο εμπόριο έτσι και εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου βιώνουμε τις ίδιες εργασιακές συνθήκες, τα σπαστά ωράρια, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ανακύκλωση της ανεργίας, τους χαμηλούς μισθούς, τα εξαντλητικά ωράρια. Κανείς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την επίθεση μόνος του.  Μέσα από ένα μαζικό, δυνατό σωματείο, με πολλά μέλη σε κάθε  χώρο εργασίας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια σε κυβέρνηση και εργοδοσία , να έχουμε κατακτήσεις!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με άλλα κλαδικά σωματεία έχουν διαμορφώσει και έχουν καταθέσει στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων σχέδιο Κλαδικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας (www.sea1891.gr/sse) με αυξήσεις μισθών, κατοχύρωση επιδομάτων, ωραρίων, προγραμμάτων, μέτρων προστασίας για την υγεία, την ασφάλεια , την μητρότητα κα.

Η υπογραφή κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο, η διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων είναι ανάγκη να γίνει και δική μας υπόθεση.  Μπορεί να γίνει οδηγός για διαμόρφωση σχεδίου και υπογραφή συλλογικής σύμβασης και για εμάς τους εργαζόμενους στο χώρο του βιβλίου.

Μέσα από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας  παρεμβαίνουμε για κάθε ζήτημα που αφορά τους όρους εργασίας μας,  γενικότερα τη ζωή μας.  Δεν έχουμε διαλέξει μάχες, τις δίνουμε όλες, δεν έχουμε κάνει βήμα πίσω στις πιέσεις της εργοδοσίας και έτσι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά και αποφασιστικά!

Ήμασταν εκεί στα Public όταν οι συνάδελφοι κλειδαμπαρωμένοι  μέσα στα καταστήματα δούλευαν δίχως αύριο, όταν από την εντατικοποίηση έφταναν στα όρια τους  μπροστά στο εορταστικό ωράριο και την blackfriday. Στη Συμμετρία, όταν προσπάθησαν να βάλουν GPS στα οχήματα για ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο και πίεση. Στον Τσιγαρίδα στη σχεδόν 24ωρη λειτουργία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ουσιαστικά χωρίς ωράρια για τους εργαζόμενους, όταν τους αναγκάσαμε να γυρίσουν πίσω τα μηχανάκια, στον χιονιά! Στον όμιλο MM Publication ενάντια στις απολύσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου.

Ήμασταν στους δρόμους για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, για να έχουμε σταθερό ωράριο εργασίας και ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και δράση. Αντιπαλέψαμε τους νόμους της κυβέρνησης που δίνουν το περιθώριο στην εργοδοσία να κάνει τις εργασιακές σχέσεις και τις ζωές μας λάστιχο. Φωνάξαμε ότι υπερασπιζόμαστε τις ζωές των πολλών και όχι με τα κέρδη των λίγων, καταδικάζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων που ευθύνεται για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που είναι η ίδια πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους, να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε το χειμώνα, που κοστολογεί τις ζωές μας με το ζύγι του κόστους οφέλους. 

Κάναμε προσπάθεια να αναπτύξουμε πλούσια δράση, να φτάσουμε σε περισσότερους συναδέλφους, να κινητοποιήσουμε περισσότερους κόντρα στη λογική του συμβιβασμού,  της ηττοπάθειας, της  καλλιέργειας αυταπατών από δήθεν επίδοξους σωτήρες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο να έρθει μαζί μας  για να απαιτήσουμε να σταματήσει το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, για να ακουστεί πιο δυνατά το σύνθημα “Λευτεριά στη Παλαιστίνη”! Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην πληρώσουμε τις συνέπειες της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Παλεύουμε ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, τη διάλυση των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την εγκατάλειψη των σχολείων και συνολικά την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Καλούμε όλες και όλους  στον αγώνα για την κάλυψη των δικών μας αναγκών!

Δεν έχουμε άλλο χρόνο για να χάσουμε!
Δυναμώνουμε  τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις εκλογές που θα γίνουν
12-26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023
ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ και στο βιβλίο