15 Ιουνίου 2024

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, 10.30 π.μ στα Προπύλαια | Δυναμώνουμε των αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας

Ένα χρόνο μετά το Έγκλημα στα Τέμπη που εκατομμύρια λαού ξεχύθηκαν στους δρόμους απαιτώντας να μη ξεχαστεί και να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, βγαίνουμε ξανά στο δρόμο. Κάνουμε για ακόμα μία φορά ξεκάθαρο σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία ότι προτεραιότητα για εμάς έχουν οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Κάνουμε την οργή και την αγανάκτηση αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.

Δεν πάει άλλο!

Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει! Δουλεύουμε και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις πολύ βασικές μας ανάγκες, να αγοράσουμε βασικά καταναλωτικά αγαθά, χρωστάμε το ενοίκιο, το ρεύμα. Οι τράπεζες και τα funds καραδοκούν να πάρουν τα σπίτια μας. Ζούμε μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια και ψαχνόμαστε για δεύτερη και τρίτη δουλειά για να τα φέρουμε βόλτα. 

Η εργοδοσία αποκομίζει τεράστια κέρδη από τη δική μας εξαντλητική και κακοπληρωμένη δουλειά. Δουλειά μέχρι εξαντλήσεως6 ημέρες την εβδομάδα, 4ωρα και 6ωρα, Κυριακές, σπαστά ωράρια, με απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων για την προστασία της υγείας μας. Μόνο οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες supermarkets το 2023 ξεπέρασαν τα 11δις ευρώ τζίρο! Ο Σκλαβενίτης άγγιξε τα 5δις ευρώ, ο ΑΒ τα 2δις, το my market το 1,58 δις,  ο Μασούτης το 1,076 δις, ο Κρητικός τα 620 εκατ. Τα ΑΤΤΙΚΑ 8,4 εκατ. κέρδη το 9μηνο του 2023.  Οι πωλήσεις του JUMBO ξεπέρασαν το 1δις.

Με το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ στις 28 Φλεβάρη απεργούμε!

Οι εργαζόμενοι στα ΑΤΤΙΚΑ γιατί η εργοδοσία με τα εκατομμύρια σε τζίρο και σε επενδύσεις μας πληρώνει με μισθούς 600 και 700 ευρώ και μπορεί να μας αφαιρεί μέχρι και το ¼ αυτού του μισθού για διαχειριστικά λάθη, να μας αφαιρεί όποτε θέλει το επίδομα εξ ελευθεριότητας δηλαδή τα ελάχιστα ψίχουλα παραπάνω από τον κατώτατο μισθό.

Οι εργαζόμενοι στα my market γιατί ξαφνικά στη μισθοδοσία μας το Γενάρη και ενώ περιμέναμε να δούμε αυξήσεις, διαπιστώσαμε ότι μεγάλο μέρος του μισθού μας βαφτίστηκε «επίδομα εξ ελευθεριότητας». Γιατί μέσω τροποποιητικών συμβάσεων η εργοδοσία μας λέει ότι μπορεί να μας απασχολεί ως υπαλλήλους σε όποιο πόστο και εγκατάσταση θέλει, να μας δίνει όποτε θέλει την άδεια μας, να συμψηφίζει το μισθό μας με ταμειακά λάθη.

Οι εργαζόμενοι στα Lidl γιατί η εργοδοσία, πέραν του ότι βάφτισε μεγάλο μέρος του μισθού μας «εταιρική παροχή», τώρα μας καλεί να δουλέψουμε την Καθαρά Δευτέρα και διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της με άνοιγμα καθημερινά από τις 7.45πμ και κλείσιμο το Σάββατο 9.00μ.μ.αντί για 8.00μ.μ. !

Οι εργαζόμενοι στο Σκλαβενίτη γιατί η εργοδοσία των 5 δις τζίρου μας έδωσε αυξήσεις κοροϊδίας που σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον σε όλους μας εργαλείο του συμψηφισμού με εταιρικές παροχές αδυνατούμε να καταλάβουμε τι γίνεται με το μισθό μας. Γιατί μας επιβάλει το αίσχος των 6ήμερων – 6ωρων συμβάσεων

Οι εργαζόμενοι στα Praktiker  διεκδικώντας με μεγαλύτερο πείσμα υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις συναδέλφων μας που δε δέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους. 

Οι εργαζόμενοι στον ΑΒ γιατί ζούμε με την αγωνία αν θα είμαστε οι επόμενοι που θα χάσουμε τη δουλειά μας, αφού η εταιρεία κλείνει δικά της καταστήματα και αξιοποιώντας το καθεστώς των franchises τα δίνει σε συνεργάτες. Να διεκδικήσουν τώρα όλοι να γίνουν 8ωροι και να μην κυνηγάνε την υπερωρία!

Οι εργαζόμενοι στα Market in απαιτώντας να καταβληθεί σε όλους μας το επίδομα ταμείου και πολυετίας και να σταματήσουμε να πληρώνουμε ταμειακά λάθη.

Οι εργαζόμενοι στα JUMBOκαι όχι μόνο, γιατί για ακόμα μία φορά ο mr. 7ήμερο – 12ωρο βγαίνει ως λαγός, κλείνοντας το μάτι στο πολιτικό του προσωπικό, ζητώντας 7ήμερο, λιγότερες αργίες και να δουλεύουμε περισσότερο.

Ξεπερνάμε τα εμπόδια που στήνουν κυβέρνηση, εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, διοικήσεις επιχειρησιακών σωματείων, που επιλέγουν τη στιγμή που οι εμποροϋπάλληλοι στενάζουμε από την ακρίβεια να μην οργανώνουν τη διεκδίκηση και να βάζουν πλάτη στο εργοδοτικό ξεσάλωμα.

Σε κάθε κατάστημα, σε κάθε επιχείρηση, με τα αιτήματα μας, αποφασίζουμε με τους συναδέλφους μας τη συμμετοχή μας στην απεργία γιατί μόνο με το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να πάρουμε πραγματική ανάσα! Αγωνιστικά με το σωματείο μας, τους συναδέλφους μας μπορούμε να στριμώξουμε την εργοδοσία, να έχουμε κατακτήσεις. Όπως κάναμε στα ΑΤΤΙΚΑ που μετά την παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η εργοδοσία αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω τα χρήματα που κράτησε σε συναδέλφισσα για διαχειριστικά λάθη, δεσμεύτηκε ότι θα αφαιρέσει αυτόν τον όρο από τη σύμβαση των εργαζομένων.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε! Κατεβαίνουμε στο δρόμο με τους συναδέλφους μας, τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους. Μαζί με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους,  με τους φοιτητές που συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, για πτυχία με αξία, για ένα πραγματικά αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Όλοι μαζί απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για εμάς, για τις δικές μας ανάγκες, την υγεία, την παιδεία, την προστασία μας από φυσικές καταστροφές. Την ίδια ώρα που γι’ αυτά επικαλείται τα “δημοσιονομικά περιθώρια” εξασφαλίζει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δίνει δις ευρώ στην πολεμική μηχανή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά στη Γάζα, για να εμπλέκεται ο λαός μας όλο και πιο βαθιά σε πολύ επικίνδυνους, πολεμικούς σχεδιασμούς.

ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ