25 Μαΐου 2024

Η εργοδοσία των Supermarket προκαλεί για ακόμα μια φορά τους χιλιάδες εργαζόμενους στα  Super market | Παράσταση διαμαρτυρίας, στις 27 Φλεβάρη, 10.00π.μ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεκδικώντας ρόλο συνομιλητή, η νεοσύστατη Ένωση Supermarket Ελλάδας  με το Υπουργείο Εργασίας ζητάει :

 • Ευέλικτο σύστημα στα χτυπήματα της ψηφιακής κάρτας όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδοχικές εργασίες της επιχείρησης. Να υπάρχει όριο αποκλίσεων στα χτυπήματα της κάρτας και να εξορθολογιστεί το πρόστιμο των 10.500 ευρώ όταν διαπιστώνονται παραβάσεις!
 • Να μη θεωρείται εργάσιμος χρόνος, ο χρόνος που μεσολαβεί από την είσοδο του εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης μέχρι την ανάληψη της εργασίας του και αντίστοιχα από τη λήξη της εργασίας του ως την αποχώρηση του!
 • Μερική άρση της απαγόρευσης για εργασία κατά την Μ. Παρασκευή πριν τις 13:00!
 • Κατάργηση του βιβλίου αδειών.
 • Αύξηση του επιτρεπόμενου ετήσιου αριθμού υπερωριών!

  Δηλαδή ζητάνε το ελεύθερο να εντείνουν την εκμετάλλευση των χιλιάδων εργαζομένων στα Supermarket, να ξεμπερδεύουν με ότι έχει απομείνει από εργασιακό δικαίωμα το οποίο θεωρούν στρέβλωση και εμπόδιο στην κερδοφορία τους.

  Είναι προκλητικοί γιατί την ίδια στιγμή που κάνουν λόγο για 15 δις. ευρώ ετήσιο τζίρο, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους λιώνουν στη δουλειά με κάθε μορφή ευέλικτης σχέσης εργασίας,  παίζουν κορώνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια τους και μετά βίας ο μισθός που παίρνουν τους βγάζει μέχρι τα μισά του μήνα.

  Είναι προκλητικοί και ταυτόχρονα άφαντοι σε κάθε συζήτηση για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας .

  Θα μας βρουν μπροστά τους! Δεν θα πεθάνουμε εμείς για να έχουν κέρδη αυτοί.

  Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στο εμπόριο και ιδιαίτερα στα  Supermarket σε παράσταση διαμαρτυρίας, την 27 Φλεβάρη, 10.00π.μ.  έξω από τα γραφεία της Ένωσης Supermarket Ελλάδας, Αμερικής 8, Αθήνα.

  Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10.30π.μ.  στα Προπύλαια διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.