25 Μαΐου 2024

Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας στις 17 Απρίλη | Γενική Συνέλευση του σωματείου μας Κυριακή 7 Απρίλη, 18.00μμ

Από την τελευταία Γεν. Συνέλευση

Σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας.

Η επιτυχία της απεργίας  στις 28 Φλεβάρη, η συμμετοχή πολλών εμποροϋπαλλήλων από μεγάλους εργασιακούς χώρους όπως τις αποθήκες των Lidl, τον όμιλο Σκλαβενίτη, The MartMarket InMy Market, τα IKEA, τα HONDOSκαι αλλού μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας,. Απαιτούμε να μπει τέλος  στις ατομικές συμβάσεις  και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας  που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας. Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση… Με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά, που δε φτάνουν να εξασφαλίσουμε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε. Να εργαζόμαστε με κάθε  μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο από πόστο σε πόστο. Όλα αυτά που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν αφού ακόμα και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας, τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά μας, θεωρούνται περιττό κόστος για τους εργοδότες. Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από περιφερειακούς, διευθυντές και προϊσταμένους.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη… Η εργοδοσία όπως αυτή των σούπερ μάρκετς έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις, τα ATTICA τα 8,4 εκατ. κέρδη το 9μηνο του 2023. Αυτή την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων.

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκιο κερδίζεται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ε.Ε και των κομμάτων που την προσκυνούν.  Αυτήν την πολιτική που για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους στέκεται κερί αναμμένο  και για τις δικές μας τις ανάγκες δήμιος. Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και δίνει δις ευρώ  το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές εμπλέκοντας  ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Με το σωματείο μας και μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες όπως είναι η γενική μας συνέλευση την Κυριακή 7 Απρίλη,  18.00μμκάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας, προσπερνώντας διοικήσεις σωματείων που χρόνια τώρα είναι τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ