1 Ιουνίου 2026

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O AΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

20251128140859428

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις 31/5/2026 , με θέμα το σχέδιο δράσης του κλάδου για το επερχόμενο κλείσιμο του πολυκαταστήματος NOTOS στη Σταδίου.

Η εργοδοσία θέλει να πετάξει περίπου 300 εργαζόμενους στο δρόμο με ψίχουλα αποζημίωσης, όταν αυτή τόσα χρόνια τσέπωσε εκατομμύρια κλέβοντας τον ιδρώτα τους. Στηρίχτηκε από όλες τις κυβερνήσεις που ψήφισαν αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν μια σειρά εργασιακά δικαιώματα!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΛΕΞΗ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟS ΚΑΙ ΤΩΝ CORNERS ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος να θέσουν τους δικούς τους όρους! Ο αγώνας που δόθηκε το προηγούμενο διάστημα στο χώρο και έδωσε ελπίδα και ανάταση σε όλο τον κλάδο του εμπορίου δεν έχει τελειώσει!

Οι εργαζόμενοι στα NOTOS δεν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτούς τους όρους, με 30 και 32 ώρες εβδομαδιαία, με μισθούς πείνας και ακραία εντατικοποίηση και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ! Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα, απαιτώντας τώρα όλοι όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη δουλειά και τα δικαιώματα τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αυξήσεις στους μισθούς!

Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι στα CORNERS να μην περιμένουν να αποφασίσουν οι εργοδότες τους για το μέλλον τους! Να δείξουν ότι δεν είναι φοβισμένοι! Οργανωμένα με το σωματείο μας να απαιτήσουμε να δεσμευτούν οι εργοδότες τους ότι δε θα κάνουν καμία απόλυση, δε θα προβούν σε δυσμενείς μεταβολές των όρων που εργάζονται όταν τους μεταφέρουν σε άλλα καταστήματα!

Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα NOTOS. Αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, όλα τα σωματεία! Γιατί δείχνει καθαρά πως η εργοδοσία εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους όσο τους έχει ανάγκη, ενώ όταν αλλάζει επιχειρηματικό πλάνο τους αντιμετωπίζει σαν «βάρος», που πρέπει να ξεφορτωθεί. Επιβεβαιώνεται κι από τις εξελίξεις πως όλοι οι εργοδότες έχουν έναν πολύτιμο σύμμαχο, που είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που αυτές έχουν διαμορφώσει.

Απαιτούμε να διασφαλιστεί η δουλειά και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους για αυξήσεις μισθών και πλήρες ωράριο εργασίας. Να τους καταβληθούν τα ένσημα και οι μισθοί που εδώ και 14 χρόνια τους κλέβει η εργοδοσία.

Συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για τη στήριξη των εργαζομένων του πολυκαταστήματος NOTOS στην Σταδίου, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Τρίτη 2 Ιουνίου και οργανώνουμε κινητοποίηση εξω από το πολυκατάστημα στη 13:00.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα επιχειρησιακά σωματεία να συμμετέχουν, να βγάλουν ανακοινώσεις και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Το επόμενο διάστημα καλούμε να υπάρξει κλιμάκωση κινητοποιήσεων με παρεμβάσεις στην εργοδοσία και το υπουργείο εργασίας.