26 Φεβρουαρίου 2024

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΑΣΕ
Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Ζούμε εξελίξεις που συνδέονται με μια ακόμα καπιταλιστική κρίση που τη γέννησε το κέρδος – τεράστιος πλούτος που βγαίνει από τη δουλειά μας και τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα.
Ο τζίρος στο εμπόριο συγκεντρώνεται στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, και όσο το εμπόριο περνά στα χέρια των πολυεθνικών τόσο τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι πληρώνουμε ακριβότερες μονοπωλιακές τιμές και πιο υποβαθμισμένα προϊόντα.
Η επίθεση των εργοδοτών με τη στήριξη της κυβέρνησης και την ανοικτή συνεργασία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μαζί τους, έχει πάρει χαρακτηριστικά άγριου ανελέητου πολέμου σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων έδωσε μάχες με πολλούς από εσάς που ενεργά στέκεστε δίπλα στην πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τη διετία που πέρασε το σωματείο μας με ευθύνη και πρωτοβουλία του συνδυασμού μας – της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΔΑΣΕ) ήταν ένα μετερίζι, ένα κάστρο αντίστασης ενάντια στην κυβέρνηση και τους εργοδότες του κλάδου.

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου που ανήκει στις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, πάλεψε και παλεύει με το ΠΑΜΕ, πάνω στη γραμμή της σύγκρουσης με την εργοδοσία και της ρήξης με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η ΔΑΣΕ ως πλειοψηφία του Δ.Σ. μαζί με σας έδωσε τη μάχη στο LIDL, στο CARREFOUR, στα NIkko Market, στα ΑΤΛΆΝΤΙΚ, στο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, στο ΑΤΤΙΚΑ, στο NOTOS GALLERIES, στα PRAKTIKER, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους εργασίας.
Με τη συμμετοχή σας αναχαιτίσαμε απολύσεις, δυσμενείς μεταθέσεις, καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης, αγωνιστήκαμε για να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
Είμαστε μαζί στις απεργιακές φρουρές, στα συλλαλητήρια, στις πορείες, στις καταλήψεις, ενάντια στη μεθόδευση κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μεγαλοεργοδοσίας για την κατάργηση της Κυριακής αργίας
Χωρίς εσάς, χωρίς τη συμμετοχή σας στην οργάνωση της πάλης, χωρίς την αμφισβήτηση των επιλογών της εργοδοσίας που επιδρούν στη ζωή μας, δεν θα καταφέρουμε να τους αντιμετωπίσουμε.
Δύο δρόμους έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι
Η να υποστούμε τις επιλογές της εργοδοσίας που θέλουν να φορτώσουν στην πλάτη μας τις συνέπειες της κρίσης για να διατηρήσουν τα κέρδη τους.
΄Η να αγωνιστούμε για τη απόκρουση των αντεργατικών μέτρων και την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα.
Εμείς σας καλούμε να επιλέξετε το δεύτερο δρόμο.
Το δρόμο του αγώνα, της συμμετοχής σας στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, την οργάνωση σας στο ταξικό σας Σωματείο, τη δημιουργία σωματειακών επιτροπών και επιτροπών αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς
Η μη συμμετοχή θα ωφελήσει την εργοδοσία και την επιθετικότητα της, θα δώσει μήνυμα ανοχής ή και συμφωνίας με τα εχθρικά για τη ζωή μας σχέδια της εργοδοσίας.
Μην το επιτρέψεις έχεις ευθύνη.
Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου είναι η απάντηση στα εχθρικά για τη ζωή μας σχέδια της εργοδοσίας.
Σχέδια για μαζικές απολύσεις, μείωση μισθών, ένταση της τρομοκρατίας.
Απευθυνόμαστε και στους αυτοαπασχολούμενους του εμπορίου. Ο εχθρός μας είναι κοινός.
Εχθρός μας είναι τα μεγαθήρια και οι πολυεθνικές στο εμπόριο. Δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε πιέζοντας τους εργαζόμενους.
Τα σχέδια των μονοπωλίων για 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, για κατάργηση της Κυριακής αργίας, για βαριά φορολογία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι σχέδια εχθρικά και για τους αυτοαπασχολουμένους.
Χρειάζεται συμμαχία μέτωπο και κοινός αγώνας εναντίον των πολυεθνικών.
Ενισχύοντας τη ΔΑΣΕ ενισχύουμε την πάλη για την οργάνωση των εργαζομένων με επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους εργασίας, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ, το αποκούμπι όλων των εργαζομένων. Το σωματείο έχει στελέχη ανιδιοτελή, μαχητικά το αποδεικνύει στην καθημερινή του δράση. Δεν υπολογίζουν κούραση και θυσίες, δεν τρομοκρατούνται ούτε από τους εργοδότες, ούτε από δικαστικές αποφάσεις. Οι δίκες και οι καταδίκες δεν σταματούν τη δράση μας, δεν μας τρομοκρατούν. Δηλώνουμε σε όλους τους εργαζόμενους ότι θα είμαστε σταθερά με αποφασιστικότητα δίπλα τους, μπροστά στους αγώνες ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές , ενάντια στη βαρβαρότητα τους, για τη ζωή που δικαιούμαστε.
• Ψηφίζουμε ΔΑΣΕ για να καταδικάσουμε την ΠΑΣΚΕ που ως ηγεσία στη ΓΣΕΕ και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει υπογράψει για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων για την απελευθέρωση του ωραρίου που ανοίγει δρόμο για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, για το ωρομίσθιο και τη μερική απασχόληση , για τους αντιασφαλιστικούς νόμους που μας οδηγούν στη σύνταξη στα 67, για την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας.
• Ψηφίζουμε ΔΑΣΕ γιατί αγωνίζεται σταθερά να γίνει πράξη αυτό που λέει και το καταστατικό του σωματείου μας να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια οργάνωση της κοινωνίας τέτοια που να ικανοποιούνται οι ανάγκες των εργαζομένων.
• Ψηφίζουμε ΔΑΣΕ γιατί αμφισβητούμε την ασυδοσία των πολυεθνικών και του κεφαλαίου να καθορίζουν την ζωή μας, για να κτίσουμε την κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία
Για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις:
Πλήρη σταθερή εργασία για όλους. 35ωρο-7ωρο-5θήμερο,νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ 5,6,7,8,9,10, & 11 ΑΠΡΙΛΗ
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β – ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ