22 Φεβρουαρίου 2024

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα PRAKTIKER
Η εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήδη υλοποιείται από την πολυεθνική PRAKTIKER μέσα στους χώρους δουλειάς.
Η τροποποίηση των συμβάσεων των εργαζομένων από την πολυεθνική PRAKTIKER , δηλαδή η αλλαγή συμβάσεων που μεταβάλλει τους 8ωρίτες σε 6ωρίτες και τους 6ωρίτες σε 4ωρίτες με αντίστοιχη μείωση μισθών και ασφαλίστρων, ουσιαστικά είναι υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για μεροκάματα και μισθούς Κίνας και Ινδίας, ώστε να γίνουν οι επιχειρήσεις ¨ανταγωνιστικές¨ για μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Είναι ψέμα αυτό που επικαλείται η πολυεθνική PRAKTIKER, ότι η βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεων θα ισχύσει μόνο για ένα χρόνο, και ότι μετά το χρόνο οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν στο 8ωρο και στα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου εκβιάζουν για τη συναίνεση των εργαζομένων στην εγκληματική τους πολιτική, έτσι και η πολυεθνική PRAKTIKER εκβιάζει και ζητά την υπογραφή μας και τη συναίνεση μας στο έγκλημα που λέγεται κατάργηση του στοιχειώδους δικαιώματος μας να ζούμε αξιοπρεπώς ως παραγωγοί του ασύλληπτου πλούτου που υπάρχει κατατεθειμένο στις Ελβετικές Τράπεζες (600 δις ευρώ).
Αυτήν την εγκληματική πολιτική υλοποίησε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων όταν υπέγραψε κλαδική σύμβαση τον Μάρτιο του 2011 και έβαλε την υπογραφή της για μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κλάδο.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα PRAKTIKER
Μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, μην υπογράφετε την βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεων σας γιατί το επόμενο βήμα της εργοδοσίας θα είναι η εκ περιτροπής εργασία και στο τέλος η εθελοντική απλήρωτη εργασία για να αβγατίσει η πολυεθνική τα κέρδη της.
Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σας σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για να απαντήσουμε δυναμικά στον πόλεμο κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Εσείς οι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER, είστε κομμάτι του κλάδου, δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους, είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενων της εξουσίας που είναι οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΕΚΑ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ PRAKTIKER ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΚΑΙ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ PRAKTIKER.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PRAKTIKER