4 Οκτωβρίου 2023

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SPRIDER STORES

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες στα SPRIDER STORES

Η μεγαλοεργοδοσία της επιχείρησης SPRIDER, βασισμένη σε προηγούμενους αντεργατικούς νόμους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και στο πολυσυζητημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πέρασε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε εξοντωτικές μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων μισθών σε χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολεί στην Ελλάδα και όχι μόνο. Επιβάλλει 17% μείωση στους μισθούς του προσωπικού των καταστημάτων και 20% μείωση μισθού στο διοικητικό προσωπικό. Το πρόσχημα γνωστό και κοινό για όλους τους μεγαλέμπορους, «μείωση» κερδών λόγο κρίσης.Ο τζίρος των καταστημάτων SPRIDER στην Ελλάδα το 2010 ήταν 144 εκατ. Ευρώ από 163 εκατ. Ευρώ το 2009. Κέρδη που προήλθαν από την δουλειά των εργαζομένων που απασχολεί η εταιρεία σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και παρά την κρίση ανοίγει καινούρια καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι πριν προχωρήσει στις συγκεκριμένες μειώσεις μισθών η μεγαλοεργοδοσία φρόντισε να στήσει επιχειρησιακό-εργοδοτικό σωματείο του οποίου και επικαλείται την σύμφωνη γνώμη για τις παραπάνω μειώσεις . Το συγκεκριμένο σωματείο συστάθηκε μέσα σε 30 ημέρες !!!

Η ¨ανεξάρτητη¨ δικαιοσύνη έβαλε πλάτη για την άμεση ικανοποίηση των σχεδίων του εργοδότη Χατζηιωάννου, δηλ. στήσιμο εργοδοτικού σωματείου που να υλοποιεί ταχύτατα τα αντεργατικά σχέδια του εργοδότη.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Δ. Αττικής πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη εργαζομένων στα SPRIDER και περιοδείες στα καταστήματα SPRIDER σε όλη την Αττική και σε συντονισμό η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εμπορίου-Υπηρεσιών με τα Κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησαν περιοδείες και σε όλη την Ελλάδα.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων δήλωσε την οργή και την αγανάκτηση όπως και την αποφασιστικότητα να απαντήσουν στα σχέδια της εργοδοσίας άμεσα και δυναμικά.

Ήρθε η ώρα να μετατρέψεις την οργή και την αγανάκτηση σου σε οργανωμένο και αποφασιστικό αγώνα για να μην περάσει καμία μείωση μισθού, να μην γίνει

καμία αλλαγή σύμβασης, καμία απόλυση. Να μην επιτρέψουμε η οργή μας και η αγανάκτηση μας να αναλωθεί στις πλατείες και σε ατομικές αδιέξοδες καταστάσεις.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

• ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ.

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

• ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

• 35ΩΡΟ- 7ΩΡΟ- 5ΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SPRIDER STORES

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΤΑ Δ.Σ