6 Δεκεμβρίου 2023

Αθήνα 12/9/2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΜΕ ΘΕΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέοι και νέες, εργαζόμενες γυναίκες
Χιλιάδες εργαζόμενοι είμαστε σε απόγνωση είτε γιατί δουλεύουμε και είμαστε απλήρωτο 2-3 μήνες, είτε γιατί έχουμε υποστεί μείωση μισθών από την εργοδοσία 15% και 20% , είτε γιατί μας επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία που μειώνει τους μισθούς μας, είτε γιατί μας πέταξαν στην ανεργία και δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε φόρους ούτε λογαριασμούς, είτε με την πλήρη εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, καλούμαστε από την κυβέρνηση να κάνουμε και άλλες θυσίες για να μειώσουμε το χρέος.
• Καλούμαστε να πληρώσουμε εισφορά που τη λένε προκλητικά ¨αλληλεγγύης¨.
• Καλούμαστε να πληρώσουμε πρόσθετο φόρο από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12000 ευρώ στα 8000 ευρώ και με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011.
• Καλούμαστε να πληρώσουμε και νέο φόρο στα ακίνητα.
Ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι φόροι για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, ότι καλούμαστε να κάνουμε θυσίες για να μειώσουμε το χρέος.
Κατά ομολογία της κυβέρνησης το χρέος είναι πλέον ανεξέλεγκτο. Ουσιαστικά κάνουμε θυσίες για να ξεπεράσουν την κρίση τους που είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι κρίση χρέους.
Εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Να υποκύψουμε στην επίθεση ή να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να αντισταθούμε.
Η επιλογή του αγώνα δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και αναγκαία , αν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα μεγάλο ιστορικό πισωγύρισμα.
Με το σύνθημα ¨αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία , ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία¨ καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τις νέες, τις εργαζόμενες γυναίκες στη Γενική Συνέλευση του κλάδου μας, να φέρουμε και να καταθέσουμε στο σωματείο μας τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την εφορία και μαζικά και συλλογικά με το σωματείο μας να επιστρέψουμε τα εντάλματα αυτά, απαιτώντας την κατάργηση τους .
Να οργανωθούμε με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους άνεργους και στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς δάνεια και φόρους.
Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια , στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία είναι ένα πρώτο βήμα μαζικής λαϊκής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β.

ΤΟ Δ.Σ.