21 Φεβρουαρίου 2024

Χιλιάδες εργαζόμενοι που χρησιμοποιούμε τα μέσα συγκοινωνίας για να πάμε στις δουλειές μας, ταλαιπωρούμαστε καθημερινά περιμένοντας πάνω από μισή ώρα δρομολόγιο είτε λεωφορείου είτε τρένου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την ταλαιπωρία μας αυτή δεν φταίνε οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας γιατί και αυτοί οι εργαζόμενοι βιώνουν στο χώρο εργασίας όλα όσα βιώνουμε οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε όποιο χώρο εργασίας είμαστε.
Η πηγή των προβλημάτων μας και της ταλαιπωρίας μας και σε αυτή την περίπτωση είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του, που συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και τη μεγιστοποίηση των κερδών των ιδιωτών–ιδιοκτητών των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι αφενός η κατακόρυφη αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, αφετέρου η έλλειψη προσωπικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βιάζεται να απαλλαγεί από όσο περισσότερο εργαζόμενους στα μέσα αυτά μπορεί, για να μπορούν οι ιδιώτες να διαμορφώσουν εργασιακές σχέσεις που τους συμφέρουν.
Στην πρεμούρα της λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από αυτούς τους εργαζόμενους κάνει συνεχείς μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες άσχετες από το αντικείμενο των εργαζομένων, με ταυτόχρονη μείωση των μισθών τους, με προφανή στόχο την απόλυση αυτών των εργαζομένων.
Μόνο στα τρένα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει 140 μετατάξεις εργαζομένων, κυρίως μηχανοδηγών, με αποτέλεσμα την μη εκτέλεση και κατάργηση δρομολογίων, το αντίστοιχο έχει εφαρμόσει και στα λεωφορεία με κατάργηση λεωφορειακών γραμμών.
Το πανάκριβο εισιτήριο και η ταλαιπωρία που βιώνουμε χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά είναι το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς με στόχο βέβαια τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου που είναι πλέον ιδιοκτήτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δήλωσε την ανυπακοή σου απέναντι σε αυτή την πολιτική που σε υποχρεώνει να πληρώνεις ως πανάκριβο εμπόρευμα τις συγκοινωνίες, την υγεία, την παιδεία, όλα όσα θα έπρεπε να είναι κοινωνικοποιημένα και να σου παρέχονται δωρεάν.

ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ