4 Οκτωβρίου 2023

Αθήνα 16/9/2011

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία στα βιβλιοπωλεία ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ¨ που απέλυσε 18 εργαζόμενους επικαλούμενη την κρίση και την μετακόμιση σε διπλανό κτίριο.
Η εργοδοσία στον ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ¨ πριν προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων είχε επιβάλει στους εργαζόμενους να υποστούν πολλαπλές ¨ θυσίες¨ στο όνομα της κρίσης.
Καταστρατηγεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών, δηλ. δεν καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και όποιος τολμάει να διαμαρτυρηθεί απολύεται.
Είναι γνωστό ότι η επιχείρηση ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ¨ δεν εντάσσεται στις μικρές επιχειρήσεις , έχει υποκαταστήματα και καταστήματα franchise σε όλη την Ελλάδα και είναι το λιγότερο προκλητικό να επιβάλει στους εργαζόμενους ¨μείωση ζωής και επιβίωσης¨ για να έχει τη δυνατότητα ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ να αυγατίζει τα κέρδη του.
Υποστηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα τους που είναι αιτήματα συνολικά των εμποροϋπαλλήλων και ζητάμε:
• Ακύρωση όλων των απολύσεων.
• Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
• Άμεση εφαρμογή της συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.
• Κλιμάκωση της πάλης μας ενάντια στις απολύσεις την τρομοκρατία, την εξαθλίωση των εργαζομένων, με κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

ΤΟ Δ.Σ.