4 Μαρτίου 2024
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2012 ΩΡΑ 10.30 Π.Μ.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β – ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΘΕΜΑ:ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενες μητέρες, νέοι & νέες

Όλοι εμείς, οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, που έχουμε υποστεί την συρρίκνωση του μεροκάματου, τις μειώσεις των μισθών μας, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, την φοροληστεία, ένα κυκεώνα αντεργατικών μέτρων που μας ρημάζει τη ζωή, δεχόμαστε το τελειωτικό κτύπημα από την συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και τα μονοπώλια, που αποφάσισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δημιουργία τεράστιων εμπορικών καταστημάτων και ενίσχυση εμπορικών μονοπωλίων, τον πλήρη αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών καταστημάτων, την έκρηξη της ανεργίας.

Τα εμπορικά μονοπώλια θα συνεχίσουν, με σαφείς όρους χειροτέρευσης βέβαια, να καθορίζουν και να επιβάλουν από την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων ως και την λειτουργία του εμπορίου με εργαζόμενους χωρίς ωράρια, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ζωή. Η ανεργία θα χτυπήσει ειδικότερα τις εργαζόμενες μητέρες και τους νέους.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα μας οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική μας ζωή, στο δικαίωμα μας για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα αυξήσει το εισόδημα μας έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία. Οι εκατοντάδες απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουμε δουλέψει εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, παραπάνω ώρες από το ωράριο μας, ρεπό.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία, οι χιλιάδες άνεργοι στον κλάδο μας, οι χιλιάδες επίσης εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, οι ωρομίσθιοι, σκέψου μόνο το εξής: Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨ , δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα τονώσει την ¨αγοραστική κίνηση¨ και δεν θα εξυπηρετήσει τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί την φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 67 ωρών.

Έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία ότι η ¨ανάπτυξη¨ (των κερδών των επιχειρήσεων) και η ¨ανταγωνιστικότητα¨ (μεταξύ των μονοπωλίων) χτίζεται και οικοδομείται πάνω σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, και τελικά δυο δρόμοι ¨ανάπτυξης¨ υπάρχουν.

Ο ένας δρόμος ανάπτυξης ενισχύει τα μονοπώλια.

Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης τα κοινωνικοποιεί.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, εργαζόμενη μητέρα, νέοι & νέες

Το σωματείο σου σε καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 Δεκέμβρη ώρα 10.30 π.μ. στα γραφεία του σωματείου Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως για να συζητήσουμε, να ακούσουμε τη γνώμη σου, με αίσθηση ευθύνης για τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, να αποφασίσουμε, να βάλουμε φρένο πια σε όλους αυτούς που χειρίζονται τη ζωή μας και μέσα στο χώρο εργασίας αλλά και έξω από το χώρο εργασίας.

Έλα να διεκδικήσουμε μαζί συλλογικά, την

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.