26 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ  – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 


Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στο εμπόριο νιώθουμε στο πετσί μας την ” δίκαιη ανάπτυξη” που διατυμπανίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
“Εορταστικό ωράριο” – ωράριο εξόντωσης, δουλειά τις Κυριακές, τις αργίες, χωρίς ρεπό, 10ωρα -12ωρα με ότι όρους θέλει η εργοδοσία.  
Διώξεις και συλλήψεις  συναδέλφων από τα πρώην Καρυπίδης  στα Γιάννενα κατ’ εντολή της εργοδοσίας Market in γιατί διεκδικούν δεδουλευμένα και το δικαίωμα τους στη δουλειά.


Οι εργοδότες του κλάδου  έχοντας εξασφαλίσει ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο και την  αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων απαιτούν  να εργαζόμαστε ασταμάτητα  χωρίς δικαιώματα. Μας στερούν ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση, να κάνουμε γιορτές με τις οικογένειες μας. 
  
Εμείς  όμως οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο, έχουμε την οργωμένη συλλογική πάλη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. 
Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη, όπως αυτή εκφράστηκε και θα συνεχίσει να εκφράζεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη. Όπως αυτή  εκφράστηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κλαδικά σωματεία και το εργατικό κέντρο Λαυρίου που έδωσαν μια πρώτη απάντηση με μαζική παρέμβαση στο McArthurGlen & smart park ενάντια στην  απόφαση της εργοδοσίας να ανοίξει τα καταστήματα εκεί 26 Δεκέμβρη και 2 Γενάρη.


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το σωματείο του.  Σε  κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κατάστημα, εκεί που η εκμετάλλευση του καθενός μας παίρνει σάρκα και οστά, να κάνουμε το βήμα, να σπάσουμε το φόβο και να οργανώσουμε την πάλη μας.


Να δώσουμε δυναμική  μαζική απάντηση στην εργοδοσία και την Κυβέρνηση της, στην  πανελλαδική – πανεργατική  απεργία 14 Δεκέμβρη, 10:30 στην Ομόνοια.


Συνεχίζουμε:  
Με παρεμβάσεις το Σάββατο 16/12, στις 11.00π.μ έξω από τα καταστήματα της market in, ( Υμηττού 190, Παγκράτι και Νάξου & Κέας 62, πλατεία Κολιάτσου). Η τρομοκρατία εργοδοσίας και κυβέρνησης δεν θα περάσει. Οι συνάδελφοι μας στα σ/μ Καρυπίδης έχουν στο πλευρό τους χιλιάδες συναδέλφους τους.
Με την πανελλαδική κλαδική απεργία, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση 9.00πμ στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β,
 πλ. Μητροπόλεως). 
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας.  


Το Δ.Σ.