22 Φεβρουαρίου 2024
ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 28/1/2018, για το καλωσόρισμα νέων μελών ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και αλληλεγγύη στη 16χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι.

Σύμφωνα με στοιχεία των παλαιστινιακών οργανώσεων 350 ανήλικοι παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ τον Δεκέμβρη, ενώ πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από Ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των παλαιστινίων αγγίζει το 100%!

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ που εξοντώνει έναν ολόκληρο λαό δε διστάζει στο να φυλακίζει μικρά παιδιά φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους. Έχοντας αποθρασυνθεί από την στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και την πάγια τακτική των «ίσων αποστάσεων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ισραήλ κλιμακώνει τον αυταρχισμό και τις επιθετικότητα του εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμα του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  συμμετέχει και στηρίζει την Διεθνή Καμπάνια της Επιτροπής Νέων της ΠΣΟ απαιτώντας την απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας και όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό! 
Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι!

ΤΟ Δ.Σ.