22 Φεβρουαρίου 2024
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


   Οι μέρες και τα έργα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού τόσο στον κλάδο του εμπορίου όσο και γενικότερα στο εργατικό κίνημα είναι γνωστά. Είναι οι μηχανισμοί της εργοδοσίας που στήνουν σωματεία – σφραγίδες για  να ελέγχουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να κρατούν τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων. Οι δυνάμεις  που υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.   

  Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο όμως οι φερόμενοι ως συνδικαλιστές και μάλιστα πρωτοκλασάτοι να είναι ταυτόχρονα και εργοδότες .  Ο λόγος για τον γνωστό σε όλους μας Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ. Ο συγκεκριμένος εκτός από εκπρόσωπος εργαζομένων είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία  «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.  


   Οι ευθύνες των Διοικήσεων τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΟΙΥΕ είναι μεγάλες. Το γεγονός πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ  και  πρόεδρος της ΟΙΥΕ είναι ο ίδιος εργοδότης αποτελεί  αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. 


   Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί  τα συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα με θέμα την  αποπομπή και καθαίρεση του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.  


Το Δ.Σ.