26 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου για 28 Απρίλη Μέρα Δράσης: Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Στις 15 Απρίλιου ακούστηκε δυνατά  η φωνή και τα δίκαια αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στα super market.Των συναδέλφων μας που σε συνθήκες πανδημίας δουλεύουν κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς, πλήρως εκτεθειμένοι στον ιό με ωράρια λάστιχο τα οποία αλλάζουν ακόμα και στη διάρκεια της βάρδιας.  

  Οι παρεμβάσεις σε δεκάδες καταστήματα και αποθήκες που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του σωματείου μας, η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τους υγειονομικούς, την ΟΓΕ, μαζικούς φορείς, από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία και από τους καταναλωτές μας εξοπλίζουν με δύναμη για την συνέχεια.   

  Κλιμακώνουμε  ακόμα  πιο μαχητικά στις 28 Απριλίου! Να μην μείνει κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του στην πανδημία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμέναΝα μην επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους! Δεν πρέπει να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται.

  Ήδη  έχουμε πληρώσει πολλά τα προηγούμενα χρόνια αλλά και αυτή την περίοδο. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και έπεται συνέχεια. Στις λίστες των ανέργων θα προστεθούν οι εργαζόμενοι στα  super market που προσλήφθηκαν αυτό το διάστημα με συμβάσεις λίγων ημερών και  έχουν λιώσει στη δουλειά. Το ίδιο θα συμβεί και με πολλούς ακόμα που δουλεύουν για χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενημερώνονται από την εργοδοσία ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Η πλειοψηφία από εμάς καλείται  να ανταπεξέλθει 1,5 μήνα με τα 800 ευρώ ενώ κάποιοι ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε αυτά τα 800 ευρώ.    

  Κυβέρνηση και εργοδοσία με το βλέμμα στραμμένο στην “επόμενη μέρα” και στην “επανεκκίνηση” της οικονομία τους ετοιμάζουν νέα, πιο σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους.

  Εμείς ετοιμάζουμε τη δική μας απάντηση! Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού, υπερασπιζόμαστε όλα τα  δικαιώματα μας, σηκώνουμε το ανάστημα μας στην εργοδοτική τρομοκρατία, απορρίπτουμε τα καλέσματα της κυβέρνησης περί “εθνικής ομοψυχίας”.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

  Στις 28 Απρίλη, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το σωματείο μας προγραμματίζει παρεμβάσεις  σε καταστήματα super market  σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Άλιμο, Καλλιθέα, Δάφνη, Χαλκηδόνα, Μαρούσι, Κυψέλη, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Το Δ.Σ.