21 Φεβρουαρίου 2024

Κανένας μόνος του στην πανδημία και την εργοδοτική ασυδοσία. Γίνε μέλος στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Πληρώσαμε πολλά! Να μην πληρώσουμε ξανά!Να μην επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους! Δεν πρέπει να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα έχουμε πείρα.

Δυο μήνες τώρα που η κυβέρνηση έχει κάνει καραμέλα την “ατομική ευθύνη” και μαζί με την εργοδοσία “νίπτουν τας χείρας” τους πολύ σχολαστικά, εμείς οι εργαζόμενοι στα supermarket παίζουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα δουλεύοντας  κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς, πλήρως εκτεθειμένοι στον ιό με ωράρια λάστιχο τα οποία αλλάζουν ακόμα και στην διάρκεια της βάρδιας (όπως έγινε την Μ. Παρασκευή).

Όσοι ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες ή είμαστε γονείς και δικαιούμαστε να κάνουμε χρήση ειδικών αδειών, απειλούμαστε & εκβιαζόμαστε για να γυρίσουμε στη δουλειά, να δηλώσουμε την κανονική άδεια ή άνευ αποδοχών.

Όσοι πιάσαμε δουλειά μέσα στην πανδημία με συμβάσεις λίγων ημερών, μας έχουν λιώσει κυριολεκτικά για να στηρίξουμε κυρίως το ηλεκτρονικό εμπόριο που έχει μπει για τα καλά μέσα στα καταστήματα και αυξάνει κατακόρυφα τον όγκο της δουλειάς. Εμείς λοιπόν  θα  πάρουμε για “ευχαριστώ” την απόλυση μας, ώστε να προστεθούμε και εμείς με τη σειρά μας  στην μακρά λίστα των ανέργων, σε μια περίοδο που η ανεργία γιγαντώνεται.

Το ωράριο εργασίας, η Κυριακάτικη Αργία, το δώρο Πάσχα, οι άδειες, τα ρεπό, ό,τι δηλαδή κατακτήσαμε με αγώνες τώρα δέχονται ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία με την βούλα της κυβέρνησης και με όχημα την πανδημία.  Κυβέρνηση & επιχειρηματικοί όμιλοι, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, είναι έτοιμοι να σαρώσουν τα πάντα γιατη «διάσωση της οικονομίας». Μια πρώτη πικρή γεύση έχουμε πάρει με τις  αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι εργοδότες έχουν μπουκώσει από τα κέρδη και τα εκατομμύρια και τώρα βγαίνουν ενισχυμένοι με νέα αντεργατικά όπλα στην φαρέτρα τους. Εμείς εργαζόμαστε σκληρά, με μισή δουλειά κι αναγκαζόμαστε με 300 – 400 ευρώ να καλύψουμε  βασικές μας ανάγκες, μετά βίας  συμπληρώνουμε το οικογενειακό εισόδημα. Μας λένε ήρωες αλλά είναι σκέτη υποκρισία  όταν παραμένουμε σκληρά εργαζόμενοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και κακοπληρωμένοι.

Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται με τον συλλογικό μας αγώνα! Αυτές τις μέρες όλοι μας πήραμε ένα πολύτιμο μάθημα. Αυτοί που δήθεν θα μεριμνούσαν για εμάς, μας έλιωσαν στη δουλειά κι εκτεθειμένους. Έπρεπε να απαιτήσουμε για να παρθούν μέτρα προστασίας. Έπρεπε να φωνάξουμε για να μην τσαλαπατούν τα δικαιώματα μας. Δικό μας αποκούμπι και στήριγμα αποδείχτηκε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, δηλαδή οι συνάδελφοι μας που είναι οργανωμένοι στον Σύλλογο μας κι έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις στην εργοδοσία και σε κυβερνητικούς φορείς για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα μας. Έτσι νιώθουμε & είμαστε δυνατοί.Όταν είμαστε οργανωμένοι, όταν είμαστε ενωμένοι, όταν στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και υπερασπιζόμαστε μαζί τα δικαιώματα μας.

Τώρα μπορούμε περισσότεροι να κάνουμε το βήμα. Να γίνουμε μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για έναν σύλλογο πιο δυνατό, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει καλύτερα σε όλο και περισσότερα καταστήματα και αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Γυρίζουμε την πλάτη σε εκείνους τους συνδικαλιστές που λειτουργούν ως γραφεία τύπου των εργοδοτών ενώ στους εργασιακούς χώρους γίνεται σφαγή. Στους συνοδοιπόρους του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου που έχει απολέσει κάθε φύλλο συκής κι επιτίθεται ανοιχτά & απροκάλυπτα στους αγώνες των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ.

Συμπληρώνουμε την αίτηση εγγραφής και διεκδικούμε:

¬Μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού

¬ Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος – Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

¬ Να μετατραπούν οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε πλήρεις / 40ώρο- 8ώρο-  5ήμερο για όλους

¬ Να τηρούνται τα ωράρια εργασίας και να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης

¬ Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης Αργίας

¬ Έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των  supermarket

¬Να  γίνεται test χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε όλους όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα

¬ Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ.

Στις 15 Απρίλη ακούστηκε δυνατά η φωνή των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή!  Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τους αγώνες & τις θυσίες των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στην εκμετάλλευση & στην κοινωνική αδικία. Δυναμώνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων & των ανθρώπων!

Κατέβασε εδώ την αίτηση εγγραφής`

Κατεβάστε την ανακοίνωση: