1 Δεκεμβρίου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τις συναδέλφισσες, τους συναδέλφους και όλους όσους συμμετείχαν την 1Η ΜΑΗ, στην συμβολική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χαιρετίζει ιδιαίτερα όλους όσους ήθελαν να είναι μαζί μας αλλά δεν μπόρεσαν.

Με σύνθημα «πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά, ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός» τιμήσαμε την εργατική Πρωτομαγιά, τους αγώνες & τις θυσίες των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στην εκμετάλλευση  και την κοινωνική αδικία.

Τιμήσαμε τα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Κάναμε καθαρό σε κυβέρνηση και εργοδοσία  πως δεν θα σιωπήσουμε, δε θα συμβιβαστούμε με το τσάκισμα  των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν μετατρέψει την πανδημία σε ευκαιρία καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων μας. Η επίθεση που ποτέ δεν κόπασε από τον ανοιχτό ταξικό πόλεμο των προηγούμενων ετών, θα ενταθεί με τη νέα καπιταλιστική κρίση που φέρνει η πανδημία.

Σήμερα γίνεται ακόμα πιο καθαρό πως  είναι ανάγκη να δυναμώσουμε  την οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, τον συλλογικό μας αγώνα, να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα,  μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, όλου του λαού.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που δε μπορεί να προστατεύσει τους λαούς σε συνθήκες πανδημίας, που με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις δημιουργεί προσφυγιά, φτώχεια, εξαθλίωση, που στις συνθήκες της ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο θυσιάζει τους εργαζόμενους μπροστά στο θεό του κέρδους… απέναντι σε όλο αυτό υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης με όλους αυτούς που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην πρόοδο της κοινωνίας.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή!

Δείτε την ομιλία του Μιλτιάδη Κρητικού, εργαζόμενου στα S/M Σκλαβενίτης και αντιπροέδρου του Σ.Ε.Α

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Μιλτιάδη Κρητικού