4 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση στα My Market Αγ. Βαρβάρας

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε συνέχεια της προηγούμενης δράση του, σήμερα πραγματοποίησε κινητοποίηση στο σουπερ μάρκετ, my market στην Αγία Βαρβάρα, ενάντια στις απολύσεις συνάδελφων.

Η εργοδοσία των my market αφού έλιωσε στη δουλειά, σε άθλιες συνθήκες εργασίας και για μισθούς ψίχουλα, εργαζόμενους που προσέλαβε  μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας – δουλεμπορικά τώρα τους στέλνει  στην ουρά των ανέργων.

Χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στα super markets μέσα στην πανδημία με κατάπτυστες συμβάσεις λίγων ήμερών  τώρα είναι αντιμέτωποι με την ανεργία. Είναι νέοι εργαζόμενοι που η ανάγκη τους οδήγησε να πιάσουν δουλειά μέσα στην πανδημία χωρίς καμία εκπαίδευση και με ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα  για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου πλήρους απασχόλησης.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο, να  μπουν στον δρόμο του αγώνα. Να δυναμώσουμε την πάλη μας για:

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις
  • Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Φωτό από την κινητοποίηση:

Βίντεο από την κινητοποίηση: