4 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και η ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας είναι στο ζενίθ.

Η κυβέρνηση σκόπιμα εστιάζει το ζήτημα στη χρήση ή μη της μάσκας για παιδιά και εκπαιδευτικούς και στην  ημερομηνία ανοίγματος των σχολειών, για να κρύψει το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν. Με ημίμετρα και μπαλώματα και σε συνθήκες που επιβάλλουν επιπρόσθετα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στη σχολική κοινότητα, κάνει το μαύρο – άσπρο, υπηρετώντας  πιστά  την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Εμείς οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα όσοι είμαστε γονείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παίζουν με την υγεία, την ασφάλεια και τη μόρφωση των παιδιών μας.   

 Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους γονείς,  να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής μαζί με εκπαιδευτικούς, τη Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11.00π.μ., στα Προπύλαια.

Απαιτούμε :

·         Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. 

·          Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών.

·         Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

·         Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

·         Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

·         Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

·         Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

·         Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

·         Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

·         Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κατεβάστε την ανακοίνωση: