7 Δεκεμβρίου 2023

Καταγγελία για τα κρούσματα στο Hondos Ομονοίας

Καθημερινά  επιβεβαιώνεται αυτό που ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει καταγγείλει εδώ και μήνες,  ότι σουπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα αποτελούν υγειονομικές βόμβες. 

Καθημερινά συνάδελφοι, μέλη του σωματείου καταγγέλλουν την αύξηση κρουσμάτων μέσα στις εμπορικές επιχειρήσεις που εργάζονται, την προσπάθεια της εργοδοσίας να τα αποσιωπήσει και την απουσία μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας εργαζόμενων και καταναλωτών.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το πολυκατάστημα HONDOS  στην Ομόνοια, στο οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες συναδέλφων, έχουμε τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την εργοδοσία να παίρνει ως μοναδικά μέτρα, τη θερμομέτρηση στους εργαζόμενους και τη σύσταση να είναι προσεκτικοί.

Σε παρέμβαση του σωματείου στη διεύθυνση του πολυκαταστήματος, εκπρόσωπος της εργοδοσίας μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη δυο κρουσμάτων και μας διαβεβαίωσε ότι πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ!  

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απαίτησαν να γίνουν άμεσα και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ σε όλους  τους εργαζόμενους, να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του πολυκαταστήματος και να παρθούν επιπλέον μέτρα ατομικής προστασίας και προστασίας των ευπαθών ομάδων.  Επίσης πραγματοποίησαν εξόρμηση ενημερώνοντας όλους τους συναδέλφους και καλώντας τους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας τους και των δικαιωμάτων τους. Να δώσουν δυναμική απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση με την μαζική συμμετοχή τους την

Τρίτη  13 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ. στο συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα.

Κατεβάστε την ανακοίνωση: