4 Οκτωβρίου 2023

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο Σκλαβενίτη,

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σας καλεί σε σύσκεψη την
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/20 11.00π.μ.
στα γραφεία του Αγίας Φιλόθεης 5β,πλ. Μητρ/λεως , με θέμα:
Ενημέρωση – Συζήτηση – Οργάνωση με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εταιρεία με αφορμή και την πανδημία.

  Η εργοδοσία όσα βραβεία και πιστοποιήσεις και να πάρει, για το πόσο ¨καλοί εργοδότες¨ είναι και πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό, εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο εκτεθειμένοι είμαστε και με τι όρους δουλεύουμε.

  Με την όλο και αυξανομένη επιβεβαίωση κρουσμάτων σε καταστήματα η εργοδοσία κάνει απολύμανση και ανοίγει εντός μερικών ωρών με ¨δανεικό προσωπικό¨ από άλλα καταστήματα της αλυσίδας, που είτε δεν ενημερώθηκαν για το συμβάν, είτε πήγαν γιατί ¨πρέπει να πας¨. Αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την εντατικοποίηση στα καταστήματα που έστειλαν προσωπικό. Όλα αυτά για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ!

  Όπου γίνονται τεστ covid-19 οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ώστε μόνο η εταιρεία να λαμβάνει τα αποτελέσματα λες και οι εργαζόμενοι είναι περιουσιακό της στοιχείο.

  Συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες συνεχίζουν να δουλεύουν δίπλα μας παίζοντας την ζωή τους κορώνα – γράμματα αφού δεν μπορούν να βγουν σε αναστολή σύμβασης και να ζήσουν με το επίδομα των 534 ευρώ.

  Η πλειοψηφία των προσλήψεων πριν αλλά και με την συνεργασία με την πλατφόρμα e-food, γίνεται με τους χειρότερους όρους (ορισμένου χρόνου,1 μήνα έως 3μηνες, 6ημερες – 6ωρες χωρίς ρεπό ή και τριήμερες/διαλείπουσες) με σκοπό να αξιοποιηθούν αυτοί οι συνάδελφοι, ως πιο ¨φθηνοί¨ και να χτυπήσουν τις ήδη τσακισμένες από δικαιώματα και μισθολογικά συμβάσεις μας.

  Ακόμα και αυτά που συμβαίνουν έξω από τα καταστήματα, τα γραφεία ή τις αποθήκες πρέπει να μας απασχολούν. Που στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ, που δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή μόρφωση των παιδιών μας στα σχολεία, που οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα μας οδηγεί στο να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη , καταφεύγοντας στα ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία. Απέναντι στα πρωτόκολλα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αντιτάξουμε τα δικά μας πρωτόκολλα και τις δικές μας ανάγκες. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!   

Αμέτρητα τα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, μα μία και μοναδική η λύση τους.
Όλα κατακτήθηκαν με οργάνωση & αγώνα !   

  • 8ωρο – 5νθημερο για όλους τους εργαζόμενους
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία απόλυση συναδέλφου.
  • Προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους
  • Ατομικά Μέσα Προστασίας σε κάθε εργαζόμενο και όχι λίγα για κοινόχρηστη χρήση.
  • Καμία επιβάρυνση ωραρίου σε περίπτωση απουσίας εργαζομένου λόγω covid-19
  • Άδεια πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.  
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων όταν παρουσιάζεται κρούσμα σε κάποιο κατάστημα.