4 Μαρτίου 2024

Καταγγελία για τις απολύσεις συναδέλφων μερικής απασχόλησης στο Attica

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η εργοδοσία στα πολυκαταστήματα ATTIΚA  συνεχίζει να τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματα μας για να εξασφαλίσει τα κέρδη της. Αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίαςσυνεχίζει την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας (ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) που έχει σαν συνέπεια τη μείωση του μισθού και το σμπαράλιασμα του ωραρίου των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης. Επικαλούμενη τον ΕΟΔΥ εφαρμόζει ότι υγειονομικά πρωτοκόλλα θέλει ενώ τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας σε συνθήκες πανδημίας είναι ελλιπή. Συνάδελφοι μην αντέχοντας να δουλεύουν με κουτσουρεμένους μισθούς και σε συνθήκες εντατικοποίησης παραιτούνται. Τώρα έρχονται σε όλη αυτή την κατάσταση να προστεθούν και οι απολύσεις για τους συναδέλφους με μερική απασχόληση!

Ο εμπαιγμός και το θράσος της εργοδοσίας δεν έχει όρια! Στις παρεμβάσεις του κλαδικού σωματείου  ισχυρίζεται πως λυπάται για όσα περνάμε οι εργαζόμενοι όμως κάθε φορά επικαλείται τους νόμους των κυβερνήσεων και τις αποφάσεις των υπουργείων της, επικαλείται πως έχει ζημιές βάζοντας σε προτεραιότητα τη διασφάλιση των κερδών της, των επενδύσεών της και των  ανταγωνισμών της! Για τις απολύσεις απροκάλυπτα η διεύθυνση υποστήριξε ότι “γενικά η εργοδοσία μπορεί να απολύει με όποια αιτιολογία αυτή κρίνει απαραίτητη και ότι οι απολύσεις αυτές δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των μέτρων για την περίοδο της κρίσης που διανύουμε”!

Την ίδια στιγμή εμείς που δουλεύουμε τις επιχειρήσεις τους, καλούμαστε να ζήσουμε με 500 ευρώ, στη διάθεση του εργοδότη όπως και όποτε θέλει, με το φόβο να μην χάσουμε την δουλειά μας και αν θα γυρίσουμε υγιείς στις οικογένειές μας!

Δε χωράει άλλη αναμονή! Δε δεχόμαστε – δεν υπογράφουμε καμία απόλυση! Απαιτούμε την πλήρη διασφάλιση των μισθών μας και των δικαιωμάτων μας,  μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.

Γινόμαστε τώρα όλοι μέλη στο κλαδικό μας σωματείο! Οργανωμένοι και ενωμένοι δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της! 

Καλούμε το επιχειρησιακό σωματείο που παραμένει άφαντο να πάρει τώρα θέση! Να αναλάβει την ευθύνη που έχει σαν επιχειρησιακό σωματείο το οποίο εκπροσωπεί τους συναδέλφους και να μπει μπροστά στην υπεράσπιση των εργασιακών  δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων στα πολυκαταστήματα ΑΤΤΙΚΑ!