1 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου για την παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Καβάλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή Γιάννη Γιαγκίδη, προέδρου του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Καβάλας από την επιχείρηση Δ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α.Ε (ΕΜΠΟΡΙΟ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΕΣ – ΔΙΑΝΟΜΕΣ – LOGISTICS). Απαιτούμε τώρα να γίνει ανάκληση της απόλυσης. 

Ο συνάδελφος απολύθηκε με το που έκανε γνωστό στην εργοδοσία τη συνδικαλιστική του ιδιότητα!. Επιδίωξη της εργοδοσίας είναι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να φιμώσει όποια φωνή αντιστέκεται στην εργοδοτική βαρβαρότητα και την αντεργατική πολιτική.

Κυβερνήσεις και εργοδοσία έχουν διακηρυγμένο στόχο την επιβολή ταφόπλακας στα σωματεία που καθημερινά παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κόντρα στο σιωπητήριο που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Η απόλυση του συναδέλφου, προέδρου του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο χτύπημα στα σωματεία μας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα μας με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!