21 Φεβρουαρίου 2024

Την Πέμπτη 21 Γενάρη μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς απαιτούμε: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίθεση εφ‘ όλης της ύλης από την κυβέρνηση της ΝΔ στα δικαιώματα μας, στις ζωές, στο μέλλον των παιδιών μας. Παράλληλα με τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς που μας γυρνάνε 100 χρόνια πίσω, προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές και στην εκπαίδευση. Μπάζει την αστυνομία  στις σχολές των παιδιών μας αντιμετωπίζοντάς τα ως εγκληματίες. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Με τα Πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο κλειστά,  γυμνάσια  – λύκεια κλειστά, δημοτικά – νηπιαγωγεία να έχουν ανοίξει όπως έκλεισαν, με γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές στο έλεος της πολιτικής που τα πάντα τα μετρά με γνώμονα το ΚΟΣΤΟΣ – ΟΦΕΛΟΣ, η ΝΔ δίνει απλόχερα 30 εκατ. ευρώ για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ολοκλήρωση των σπουδών. Αγνοεί προκλητικά εδώ και μήνες τα δίκαια αιτήματα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών για σχολεία και σχολές ανοιχτές και ασφαλείς που θα μορφώνουν και δεν  θα εξοντώνουν.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά αυτό που από την αρχή την πανδημίας τα σωματεία έχουμε τονίσει, ότι η πανδημία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την εργοδοσία για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αυτή είναι η επόμενη μέρα που οραματίζονται για τα παιδιά μας, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης,  χωρίς ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς δικαιώματα και υποταγμένη.

Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για Υγεία, Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα.