21 Φεβρουαρίου 2024

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες…ή αλλιώς ποιος είναι ο υπαίτιος της διασποράς

Θα συστήναμε τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια των Μεσών Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να περιμένουν 15 ημέρες για να δουν τους «υπαίτιους» της εξέλιξης της πανδημίας στις δίκαιες κινητοποιήσεις των φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών που διαδηλώνουν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – εγκληματική πολιτική της ΝΔ, να στρέψουν την προσοχή τους στους εργασιακούς χώρους που εξακολουθούν να είναι χώροι μετάδοσης και διασποράς του ιού, στα ΜΜΜ που γίνεται το αδιαχώρητο και στο δημόσιο σύστημα υγείας που αγκομαχά.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, και ιδιαίτερα στα σουπερ μάρκετ, δεν έχουμε στιγμή σταματήσει να μετράμε δεκάδες κρούσματα. Επιβεβαιώνεται ότι σωστά έχουμε βαφτίσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», αφού γίνονται κουρελόχαρτα μπροστά στο κέρδος της απρόσκοπτης λειτουργίας των καταστημάτων.

Για του λόγου του αληθές, και για να διευκολύνουμε όλους αυτούς που «νοιάζονται» για τη δημόσια υγεία μόνο όταν βλέπουν αντιδράσεις στη βάρβαρη πολιτική τους, μόνο τον μήνα Γενάρη έχουμε και λέμε:

·         Σκλαβενίτης: Περιστέρι: 12 κρούσματα, Αγία Βαρβάρα: 7,  Καλλίπολη : 11
·         MyMarket– Metro: Οινόφυτα-αποθήκες: 6 κρούσματα, Μάνδρα – αποθήκες: 1, Νέα Πεντέλη:3
·         ΑΒ Βασιλόπουλος: Ελληνικό: 4 κρούσμα, Αγίου Μελετίου – Κυψέλη: 2,  Πατήσια: 2, Σεπόλια: 3
·         ΔΑΦΝΗΣ Ομόνοια:  3 κρούσματα
·         ΑΤΤΙΚΑ: 1 κρούσμα
·         Πλαίσιο Μάνδρα – αποθήκες: 1 κρούσμα
·         Μασούτης Πολύδροσο – Χαλάνδρι: 9 κρούσματα
·         E –fresh:  5 κρούσματα

Αυτά είναι ένα μόνο μικρό μόνο δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο εμπόριο με την εργοδοσία να διαβεβαιώνει ότι τηρεί όλα τα προβλεπόμενα και την κυβέρνηση να εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα στις δεκάδες καταγγελίες και διεκδικήσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους.

Χαρακτηριστικά, στον ΑΒ Ελληνικού, ένα από τα μεγαλύτερα και «πρότυπα» καταστήματα του Ομίλου με εκατοντάδες εργαζόμενους και χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, αφού εντοπίστηκε θετικός συνάδελφος η εργοδοσία επέλεξε να κάνει τεστ μόνο στο τμήμα του συναδέλφου και όχι σε όλους τους εργαζόμενους!

Όση καταστολή κι αν επιστρατεύσουν, όση λάσπη κι αν ρίξουν, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας στους εργασιακούς χώρους, συχνά και ασφαλή ΜΜΜ, άνοιγμα των σχολείων και των σχολών των παιδιών μας με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία τους.

Πλέον δεν πείθουν κανέναν, το δίκαιο μας θα κριθεί στον δρόμο του αγώνα.