4 Μαρτίου 2024

Επιστολή του Σωματείου στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) για το συγχρωτισμό στα Σουπερ Μαρκετ

ΠΡΟΣ : ΣΕΠΕ
Υπουργείο Εργασίας
Γεν. Γραμ Πολιτικής Προστασίας
ΕΟΔΥ

Κοινοποίηση : ΜΜΕ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε για ακόμα μια φορά “νέα” μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid 19. Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των supermarkets και πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η λειτουργία τους το Σάββατο μέχρι 17:00μ.μ..

Αυτό στην πράξη είχε ως αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου (6/2) να παρατηρηθούν τεράστιες ουρές καταναλωτών έξω από τα καταστήματα αλλά και εντός αυτών,  με εργαζόμενους και καταναλωτές να συγχρωτίζονται και να είναι πλήρως εκτεθειμένοι . Επίσης οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά καλέστηκαν να εργαστούν σε συνθήκες έντονης έντασης της εργασίας τους με σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων στο σωματείο αλλά και η παρουσία εκπροσώπων του σε μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Μπροστά και στο ερχόμενο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες  να προχωρήσουν και να εντείνουν τους ελέγχους ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών. Να αποφευχθούν οι εικόνες του περασμένου Σαββάτου, που το μόνο σίγουρο είναι, ότι σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στον περιορισμό της διασποράς του ιού αλλά μάλλον το αντίθετο.