6 Δεκεμβρίου 2023

Σταματήστε τις διώξεις των αγωνιζόμενων Υγειονομικών και κάντε πράξη τα αιτήματά τους!

Είναι απαίτηση και δικαίωμα κάθε εργαζόμενου η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η προστασία της υγείας μας εδώ και τώρα!!!

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.   Καταγγέλλει τις διώξεις που ασκεί η  κυβέρνηση σε βάρος των προέδρων των συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Αγ. Σάββας), γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν τα αυτονόητα.

Η πολιτική της ΝΔ εδώ και ένα χρόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι εγκληματική! Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ιδιαίτερα στα σουπερ μάρκετ τις συνέπειες αυτής της πολιτικής την βιώνουμε καθημερινά. Εκατοντάδες από εμάς έχουμε νοσήσει από covid19 γιατί οι χώροι εργασίας είναι χώροι μετάδοσης και διασποράς του ιού, ζούμε με το φόβο μην είμαστε οι επόμενοι, μην αρρωστήσουμε και χρειαστούμε νοσηλεία.

Η υγεία και η ζωή μας δεν είναι παιχνίδι, δεν προστατεύεται με το άνοιξε – κλείσε και με lockdown. Απαιτούμε χωρίς καμία καθυστέρηση να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Να μην χαθεί άλλος χρόνος, να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς, να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, στα ΜΜΜ.

 Η Κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της  όσες διώξεις και αν ασκήσει στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και αυταρχισμού σε όποιον σηκώνει το ανάστημα του απέναντι στην εγκληματική πολιτική της,  στην προσπάθεια της να βάλει τους δίκαιους  αγώνες μας στο γύψο.  

Να απολογηθείτε εσείς στο λαό  για την εγκληματική πολιτική σας!