21 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου για τα εξώδικα και διώξεις σε βάρος πρωτοπόρων συναδέλφων

Φωτό αρχείου

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη  και συμπαράστασή του σε συναδέλφισσες και συναδέλφους στον κλάδο του εμπορίου αλλά και σε άλλους κλάδους που οργανωμένα και συλλογικά διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας και βιώνουν από πρώτο χέρι  σήμερα την εργοδοτική και κρατική  βία.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη – τρομοκρατική στάση της εργοδοσίας, της εταιρείας PFS (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOOD SERVICE), απέναντι στην αναπληρωτή γραμματέα του Συνδικάτου Γάλακτος τροφίμων Ποτών Ν. Λάρισας. Η εν λόγω εταιρεία σε εξώδικο της προς την συναδέλφισσα η οποία συμμετείχε στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας με θέμα “Η ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ”, της ζητά να δηλώσει μετάνοια και πως όσα ανέφερε δεν αφορούν την εταιρεία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε πρωτοπόρους συναδέλφους που διώκονται λόγω της δράσης τους στην εταιρεία ”Cosmote E value ‘.

Είναι γεγονός πως κυβέρνηση και εργοδότες με τρομοκρατία και εκφοβισμό θέλουν να τηρηθεί σιγή ιχθύος απέναντι στους σχεδιασμούς τους για την παραπέρα εκμετάλλευση μας. Στόχο έχουν να μην σηκώνουμε κεφάλι, να μην διεκδικήσουμε, να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα  το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα προσπαθούν να στοχοποιήσουν συναδέλφους με πρωτοπόρα δράση και να βάλουν στο γύψο τα σωματεία μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Προειδοποιούμε  ότι τον οργανωμένο – μαζικό αγώνα δεν τον αγγίζουν απειλές και εκβιασμοί. Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ξεπερνούμε φόβους , να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε συλλογικά. Μέσα  από τα σωματεία μας  που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση πρωτοστατούμε γι’ αυτό.