1 Δεκεμβρίου 2023

Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα – γράμματα. Απαιτούμε ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας!

Το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους.

Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊου. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές πρόνοιας και αλλού.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες.

Γιατί αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία όπως το ογκολογικό του «Μεταξά». Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημοσίου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή και την υγεία μας.

Το συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη που οργάνωσαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, όπως και πολλές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις και δήμους της χώρας δείχνουν το δρόμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.
  • Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 23 Μάρτη και ώρα 6.00μμ, σε συγκέντρωση έξω από την  «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους.