6 Δεκεμβρίου 2023

Σύσκεψη Εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου | Τετάρτη 31/03 στις 8μ.μ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά από το ξεκίνημα της πανδημίας, το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ και μετράμε νεκρούς, κάθε απόγευμα, ακόμα και σε χώρους δουλειάς.

Την ίδια στιγμή άλλοι βιώνουμε την εντατικοποίηση πίσω από κατεβασμένα ρολά, στις αποθήκες ή με την τηλεργασία, άλλοι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα ψίχουλα της αναστολής.

Εργοδοσία και κυβέρνηση πασχίζουν να μας πείσουν ότι η ζωή μας και η υγεία μας αποτελεί προτεραιότητα και σε όποιον αντιδρά και σηκώνει κεφάλι αυξάνουν την ένταση της τρομοκρατίας, της βίας και της καταστολής.

Παράλληλα προετοιμάζουν τις μεγαλύτερες εργασιακές ανατροπές του αιώνα, με 10ωρα και 12ωρα, με απλήρωτες υπερωρίες, με στέρηση ακόμα και βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Δε χωράει αναμονή και εφησυχασμός! Απέναντι στις ανατροπές του αιώνα, σε όλα αυτά που βιώνουμε, πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση! Τη δουλειά, την υγεία και τη ζωή μας δε μπορούμε να τη χαρίσουμε!

Η Επιτροπή Εργαζομένων στο χώρο του Βιβλίου σε καλεί σε διαδικτυακή σύσκεψη την Τετάρτη 31/03 στις 20:00, ώστε να συζητήσουμε για όλα αυτά, να κάνουμε απολογισμό από μια σειρά μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα αλλά και να οργανώσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα! Ο σύνδεσμος θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 31/03 στις 19:45