6 Δεκεμβρίου 2023

Δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να εγκληματούν σε βάρος της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας

Περιοδεία πραγματοποίησαν σήμερα 5 Απριλίου μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στα καταστήματα της Ερμού με αφορμή την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, χαλώντας την καλοστημένη παράσταση που έδιναν από το πρωί περιφερειάρχης, υπουργοί, υφυπουργοί και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης, ότι όλα κυλούν ρολόι.

Αυτό που δεν ακούσαμε τόσες μέρες που γίνεται συζήτηση για τον αν, πότε και πως θα επανεκκινήσει η αγορά είναι τι θα γίνει με τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους. Με ποιους όρους καλούμαστε να εργαστούμε, αν εξασφαλίζεται το εισόδημα μας, οι θέσεις εργασίας, το σύνολο των δικαιωμάτων μας. 

Από τη σημερινή περιοδεία άλλα και τις δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων που καθημερινά φτάνουν στο σωματείο επιβεβαιώνεται αυτό που επισημαίνουμε και στην ανακοίνωση μας,  “χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καλούμαστε να εργαστούμε με ακόμα χειρότερους όρους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας”

Τα μέλη της διοίκησης του σωματείου απηύθυναν κάλεσμα στους εκατοντάδες συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο τους. Να μην αποδεχτούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να τσακίσει ωράρια εργασίας, ρεπό, άδειες, κάθε εργασιακό τους δικαίωμα, την ίδια την υγεία τους.  

Οι εργαζόμενοι έχουμε μια και μόνο επιλογή να δυναμώσουμε τον αγώνα μας με κριτήριο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.. Να γίνουν κινητήρια δύναμη για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε για όλα αυτά που σήμερα κυβέρνηση και εργοδοσία μας στερούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 1. Να εξασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
 2. Σταθερό ωράριο εργασίας. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια.
 3. Να εξασφαλιστούν τα ρεπό και οι άδειες. Να μην δίνονται όποτε η εργοδοσία θέλει.
 4. Καταβολή των μισθών και των επιδομάτων (ασθένειας, ειδικού σκοπού κ.α) χωρίς καμία καθυστέρηση.
 5. Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο του Πάσχα
 1. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση.
 2. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 3. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας  στους χώρους δουλειάς.
 4. Επίσπευση των εμβολιασμών.
 5. Γιατρός εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο.

 • image004
 • image003
 • image002