6 Δεκεμβρίου 2023

Οι απολύσεις στο “ΠΛΑΙΣΙΟ” δεν πέρασαν – Δυναμώνουμε το σωματείο μας!

Για ακόμα μια φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι η δύναμη μας βρίσκεται στον αγώνα για την υπεράσπιση και  διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας! Γίνεται ξεκάθαρο ότι μέσα από τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να νικήσουμε!

Στις 27/5/2021 η εργοδοσία στο ΠΛΑΙΣΙΟ προχώρησε στην απόλυση δύο εργολαβικών συναδέλφων μας στην αποθήκη της Μαγούλας. Αιτία για την απόλυση τους ήταν το γεγονός πως δεν αποδέχονταν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των αποθηκών, με εξαντλητικά ωράρια και ένταση της δουλειάς, με δουλειά και τις Κυριακές. Η συμμετοχή τους στην απεργία στις 6 Μαΐου ενάντια στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων. Με την κινητοποίηση μας τη Δευτέρα 31 Μαΐου και με τη στήριξη των εργαζομένων στο ΠΛΑΙΣΙΟ οι δυο συνάδελφοι επέστρεψαν στη δουλειά τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις! Να επιστρέψει στην δουλειά η συναδέλφισσα από τα Jumbo που απολύθηκε μετά από τη συμμετοχή της στην απεργία και ενώ βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας, αρκεί να παλέψουμε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας. Τέτοιος είναι κι ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Νομοσχέδιο που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις της εργοδοσίας μετατρέποντας τους χώρους εργασίας σε γαλέρες.

Ελάτε σε επαφή με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απαιτώντας την κατάργηση όλων των δουλεμπορικών μέσα στους χώρους δουλειάς, τη δουλειά με ωράρια – λάστιχο όσες ώρες έχει ανάγκη η εργοδοσία κάθε φορά, τη δουλειά τις Κυριακές.

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ