1 Δεκεμβρίου 2023

(Αλλαγή τοποθεσίας) Δελτίο Τύπου: Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες τον λαών! Αντιπολεμικό συλλατήριο Παρασκευή 17/09/21

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση στις 7.00μμ στο Σύνταγμα (Δείτε εδώ για την αλλαγή τοποθεσίας) στο πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό, Μέγαρο Mουσικής)  και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία που καλούν Εργατικά Σωματεία, η ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων, η ΟΓΕ και φορείς του Λαϊκού Κινήματος, ενάντια στη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη.

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Δυναμώνουμε αποφασιστικά την πάλη μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, που ρίχνει το λαό μας και τους άλλους λαούς στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε μεγάλους κινδύνους.

Απαιτούμε:

• Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

• Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

• ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.

• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


*Δελτίο Τύπου για την αλλαγή τοποθεσίας:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα για την αλλαγή τοποθεσίας της συγκέντρωσης 17 Σεπτέμβρη:

Με ευθύνη της κυβέρνησης και στο όνομα της πραγματοποίησης της συνάντησης των Μεσογειακών κρατών,  η αστυνομία κλείνει το κέντρο της Αθήνας. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα,  ενημερώνει πως η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 7.00μ.μ. στο Πάρκο  Ελευθερίας (Στάση Μετρό, Μέγαρο μουσικής) και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση: