5 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση-Καταγγελία: Να ανακληθεί τώρα η απόλυση της συναδέλφισσας από τα “ΛΗΤΩ”

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  καταγγέλλει την  εξώδικη απόλυση συναδέλφισσας, μέλους του σωματείου μας, από την εταιρεία ΛΗΤΩ ΑΕ και απαιτεί την άμεση  ανάκληση της. 

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η εργοδοσία προχώρησε στη συγκεκριμένη απόλυση.  Τώρα που το σωματείο μας είναι σε διαδικασία εκλογών και η συγκεκριμένη συναδέλφισσα υποψήφια για τη ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Αυτό είναι που πραγματικά ανησύχησε την εργοδοσία και όχι αυτό που ισχυρίστηκε σε παρέμβαση του σωματείου ότι δηλαδή η συναδέλφισσα δεν είναι “αποδοτική” στη δουλειά της,  ξαφνικά μετά από 13 μήνες που εργάζεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση!

Η πρωτοπόρα στάση της συναδέλφισσας ενόχλησε την επιχείρηση καθώς και το γεγονός ότι υπερασπιζόταν και πάλευε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Εδώ και μήνες τα ΛΗΤΩ έχουν εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων και πιέσεων για να εξαναγκάσει το σύνολο του προσωπικού της να εργάζεται ασταμάτητα με ότι όρους θέλει. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους στην παραίτηση. 

Δεν θα τους περάσει! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να μετράμε απολύσεις συναδέλφων γιατί δεν δέχονται να εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Μπορεί οι επιχειρηματικοί όμιλοι να έχουν εξασφαλίσει δεκάδες αντεργατικούς νόμους, να τους έλυσε εντελώς τα χέρια ο νόμος έκτρωμα της ΝΔ που βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα άλλα μας μετράνε λάθος. 

Δεν έχουν την συναίνεση μας στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Φουντώνει η αγανάκτηση και ο θυμός μέσα στους εργασιακούς χώρους,  όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση, όλο και περισσότεροι συνάδελφοι απευθύνονται στο σωματείο τους.

Λέμε “δε πάει άλλο”. Με το σωματείο μας οργανωμένα και συλλογικά μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εργοδοτική ασυδοσία, να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί τους νόμοι, να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους εργασίας. Αυτή είναι η δική μας δύναμη!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ΛΗΤΩ, στο εμπόριο, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη απόλυση και να στηρίξουν τις παρεμβάσεις του σωματείου  για την ανάκληση της.

Δεν θα κάνουμε πίσω! Τώρα να γυρίσει στη δουλειά της η συναδέλφισσα!