4 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στην αποθήκη και τα καταστήματα της CELESTINO

17 – 31 Οκτωβρίου ψηφίζουμε!
«Πάμε πιο γρήγορα» να δυναμώσουμε το Σωματείο μας – τη φωνή μας!

Στο μότο της εταιρίας «Πάμε πιο γρήγορα…», που για εμάς σημαίνει προσβολές & πίεση, εμείς απαντάμε: Με τη συμμετοχή μας στο σωματειο μας, πάμε γρήγορα να δυναμώσουμε τη φωνή μας, τους αγώνες μας!

Ένα δυνατό μαζικό σωματείο μπορεί να στείλει το μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβόμαστε,  δεν κάνουμε άλλες θυσίες, δε βάζουμε πλάτη για να μπουκώνει αυτή στα κέρδη! Γιατί τα δικά της κέρδη σημαίνει ότι εμείς θα σακατευόμαστε από την ένταση της δουλειάς.

  • Δεν ανεχόμαστε να ζούμε κάτω από πίεση, με συνεχείς αξιολογήσεις, με προσβολές,  να μεταφερόμαστε από πόστο σε πόστο με κίνδυνο τη σωματική και ψυχική μας υγείας!
  • Δεν ανεχόμαστε τους μισθούς – ψίχουλα και τα “tickets” των 25 ευρώ!
  • Δεν ανεχόμαστε να μας ροκανίζουν την άδεια, να δουλεύουμε ατέλειωτες υπερωρίες και τις Κυριακές!
  • Απορρίπτουμε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που μας δίνει η εταιρία να υπογράψουμε και μας καθιστούν σύγχρονους δούλους! Συμβάσεις στις οποίες αποτυπώνεται σε κάθε τους πλευρά, ο νέος  νόμος – έκτρωμα της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζει τα εργασιακά & συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Με όλους εμάς οργανωμένους στο σωματείο, μπορούν να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή της απαράδεκτης ατομικής σύμβασης εργασίας, να επιβάλλουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις, ανθρώπινα ωράρια και την αργία της Κυριακής, προστασία της μητρότητας και των εργαζόμενων φοιτητών.

Η οργάνωση μας και η συμμετοχή μας στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μπορεί να δώσει λύσεις σε όσα μας προβληματίζουν, την απάντηση σε ότι μας βασανίζει και δεν ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε. Μας ανοίγει δρόμο στα αδιέξοδα που βάζουν στη ζωή μας οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους.

Συλλογικά & οργανωμένα, με συναδελφικότητα & αλληλεγγύη μεταξύ μας και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο εμπόριο, οι εργαζόμενοι στην Celestino μπορούμε να βάλουμε τη ζωή μας σε προτεραιότητα. Δεν παραιτούμαστε από τη ζωή και τις ανάγκες μας! Δεν ανεχόμαστε την ζούγκλα που επικρατεί σε κάθε χώρο δουλειάς!

Συναδέλφισσα–ε, σε καλούμε να πάρεις μέρος & να στηρίξεις τους συναδέλφους από τα CELESTINO που είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Σωματείου. Είναι συνάδελφοι που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά, ανέδειξαν τις ανάγκες μας, διεκδίκησαν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ – ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ