6 Δεκεμβρίου 2023

Καταγγελία για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο κάτεργο της COSCO.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα, δεν θα μείνει αναπάντητο από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο. Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO που από χθες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μην θρηνήσουν άλλους συναδέλφους τους έχουν την αμέριστη στήριξη μας. Η οργή και η θλίψη τους είναι και δικιά μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματα τους.

Η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών.

Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!

Τώρα να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα

  Τώρα να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς