6 Δεκεμβρίου 2023

ΤΩΡΑ να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων  στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να ανακληθούν ΤΩΡΑ οι απολύσεις των εργαζομένων  στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δυναμώνουμε την οργάνωση μας – Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη νέα προκλητική επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και στηρίζει τον αγώνα τους. Η εργοδοσία της «Energean» συνεχίζει ακάθεκτη απολύοντας  24 εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους όλα τα μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων.

Η εργοδοτική ασυδοσία και ο αυταρχισμός μέσα στους εργασιακούς χώρους σαρώνει έχοντας τη διαχρονική στήριξη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Μετά και την ψήφιση  του νόμου – έκτρωμα  Χατζηδάκη οι απολύσεις και το τσάκισμα πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών πέφτουν βροχή με στόχο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους και να τους μετατρέψουν σε σύγχρονες γαλέρες. 

Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ με την προκλητική, άνευ προηγουμένου τις τελευταίες δεκαετίες απόλυση ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού οργάνου, είναι ευθεία βολή ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης και το κατακτημένο με αίμα δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση!

Απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία απαντάμε με απειθαρχία και ανυπακοή στους νόμους που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας.

ΤΩΡΑ να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων  στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ. Να σταματήσουν οι διώξεις και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.