6 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου για τα μέτρα προστασίας από τον χιονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΣΩΝ  ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΥΤΕ ΑΔΕΙΑ – ΟΥΤΕ ΡΕΠΟ – ΟΥΤΕ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

 Μια βδομάδα τώρα μας πιπιλίζουν τα αυτιά  για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.  Χορτάσαμε από συστάσεις στο τι πρέπει να κάνουμε και μέχρι εκεί. Στο δια ταύτα όμως οι  εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά  καλούμαστε να βρούμε μόνοι μας τη λύση  για το αν και πως θα πάμε  στην εργασία μας, τι θα γίνει με το μεροκάματο μας,  τι θα κάνουμε τα παιδιά μας που βρίσκονται στο σπίτι και βολοδέρνουν με την τηλεκπαίδευση. Είτε αρρωσταίνουμε, είτε βγαίνει θετικό το παιδί μας, είτε κλείνουν τα σχολεία,  είτε χιονίζει εμείς χάνουμε μεροκάματα με την ακρίβεια να μας έχει γονατίσει. Σε αυτές τις συνθήκες πολλοί από εμάς  αδυνατούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας.

 Η εργοδοσία εξοπλισμένη με κάθε λογής αντεργατικό νόμο  μας πετάει το μπαλάκι και έχουμε τα γνωστά ” πάρε taxi και έλα”, “φέρε χαρτί ότι δεν μπορείς να έρθεις”, “θα σου χρεώσουμε ρεπό ή άδεια” , ” θα μας χρωστάς τις ώρες”.

 Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου συνάδελφοι σε μεγάλη αλυσίδα super market καλέστηκαν να πάνε για δουλειά  για να γεμίσουν τις αποθήκες και τα ράφια των καταστημάτων! Ας ελπίσουμε ότι σήμερα  δεν θα καλεστούν να κοιμηθούν μέσα στα καταστήματα γιατί δεν θα μπορούν να φύγουν ή για να είναι και αύριο στα πόστα τους!

 Το σωματείο μας έχει προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου ώστε να εξασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας, μετακίνησης, τα μεροκάματα μας σε περίπτωση που λόγω συνθηκών δεν μπορούμε να πάμε στην εργασία μας.

 Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Σε καμία περίπτωση να μη βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας. Αν δεν μπορούμε λόγω συνθηκών να πάμε στην εργασία μας, να μας καταβληθούν κανονικά οι αποδοχές  μας, να μην χρεωθούμε ρεπό ή άδεια.

 Οι εργοδότες να εξασφαλίσουν ασφαλείς συνθήκες κατά τη μετακίνηση από και προς την εργασία μας , αλλά και κατά τη  διάρκεια αυτής.  Αν θέλουν χαρτί  που να αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι χιονίζει,  ότι πολλοί δρόμοι έχουν ήδη κλείσει και πολλά ΜΜΜ έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν ας διαβάσουν το μήνυμα της πολιτικής προστασίας που από το πρωί όλοι λαμβάνουμε στα κινητά μας.

 Κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν χωρίς ναι μεν αλλά και επικλήσεις  ώστε να διασφαλιστούν τα μεροκάματα , η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. 

Κατεβάστε την ανακοίνωση: