1 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόσφατο περιστατικό σε κατάστημα LIDL στο Ίλιον, με τη συνταξιούχο που προσπάθησε να πάρει λίγα τρόφιμα για να καταφέρει να επιβιώσει, προκαλεί τη δίκαιη οργή όλων μας. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι η δική μας μητέρα, η δική μας γιαγιά.

  Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει σε ανακοίνωση της σήμερα η εταιρία λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το συγκεκριμένο θέμα δεν αναιρούν ποια πραγματικά είναι η πολιτική της.

  Πολιτική της είναι να ξοδεύει εκατομμύρια για τη διαφήμιση της ευαισθησίας της και του φιλανθρωπικού της έργου, ενώ αμείβει τους εργαζόμενους της στα καταστήματα με 400€ και απαιτεί να δουλεύουν με ρυθμούς που ξεπερνάνε κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια!

  Πολιτική της είναι να κατηγορεί με ανυπόστατες κατηγορίες τους εργαζόμενους ότι έκλεψαν χρήματα και να τους απειλεί με ποινικές διώξεις με σκοπό να παραιτηθούν!

  Πολιτική της είναι να απολύει έναν εργαζόμενο που μπορεί να πήρε να φάει μια σοκολάτα, όταν αυτός φορτώνει τόνους τρόφιμα τη μέρα και δεν του παρέχεται δωρεάν ούτε καν ένα σάντουιτς για το διάλειμμα του!

  Πολιτική της είναι να πετάει κυριολεκτικά στα σκουπίδια τόνους εμπορευμάτων (ρούχα, παπούτσια, εργαλεία κα.) κατάλληλα προς χρήση αλλά όχι προς πώληση, γιατί η ανακύκλωση τους είναι κερδοφόρα, ενώ η ανασυσκευασία, ταξινόμηση και διανομή τους είτε σε εργαζόμενους ή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι χρονοβόρα! Και όπως μας διαβεβαιώνει μέσα από τις καμπάνιες της, “στην Lidl κάθε λεπτό μετράει”.

  Προκλητική όμως είναι και η στάση όσων πολιτικών φορέων έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό με σχόλια ή παρεμβάσεις υπέρ της συνταξιούχου, όταν έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα.

  Απάντηση μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας για να μην υπάρχουν πεινασμένοι και άστεγοι, για δουλειά με δικαιώματα, για να ζούμε αξιοπρεπώς εμείς και τα παιδιά μας.

Απάντηση θα είναι η μαζική συμμετοχή μας στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας.