6 Δεκεμβρίου 2023

Όχι στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Καμια συμμετοχή – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας – Να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.

"Τα ψηλά καπέλα, φονικά ξαναστήνουν", έργο του Τάκη Βαρελά

Δελτίο Τύπου για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να καταδικάσουν  την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας και να μην χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλές δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό και να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία  επιβεβαιώνει  με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τους λαούς τόσο  Ουκρανίας – Ρωσίας όσο και των υπόλοιπων λαών της περιοχής τα λόγια του ποιητή “Να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ”.

Ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα της κάθε αστικής τάξης και των συμμάχων της  ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ – Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο ο πόλεμος αυτός είναι το αποτέλεσμα όξυνσης του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα τους, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, για το μοίρασμα της λείας, των σφαιρών επιρροής και των  αγορών  σε βάρος των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κάθε χώρας. 

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα  συμμετέχει με τα μπούνια, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια μας έχει γονατίσει  και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς.

Πληρώνουμε και θα πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά με τις νέες ανατιμήσεις την ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης, μην πληρώσουμε και με την ίδια μας τη ζωή, την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των “δολοφόνων των λαών”  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.  

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να συμβάλει ώστε ν΄ ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς. 


*Η κεντρική εικόνα έχει τίτλο “Τα ψηλά καπέλα, φονικά ξαναστήνουν” (14cm X 21cm, κάρβουνο – ακουαρέλα), του ζωγράφου Τάκη Βαρελά και είναι από τη συλλογή «Ανησυχούν τα πουλιά», την οποία αφιέρωσε στην Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης, για την ανάγκη υπεράσπισης της Ειρήνης. Για περισσότερα πατήστε εδώ